Πίσω στην κορυφή της σελίδας
11.02.2012 | 09:46

Kατατέθηκε στη Βουλή το μνημόνιο. Κρίσιμο πολιτικό Σαββατοκύριακο

Kατατέθηκε στη Βουλή το μνημόνιο. Κρίσιμο πολιτικό Σαββατοκύριακο
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εισάγεται σήμερα και ψηφίζεται το βράδυ της Κυριακής το νομοσχέδιο για το νέο οικονομικό πρόγραμμα της χώρας το οποίο κατατέθηκε μετά τα μεσάνυχτα.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει τρία κεφάλαια τα οποία αφορούν: Το πρώτο, την προκήρυξη - πρόσκληση ενδιαφέροντος για την ανταλλαγή ομολόγων, το δεύτερο, την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το τρίτο, την παροχή εξουσιοδότησης προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών να υπογράψουν τη νέα δανειακή σύμβαση. Προσαρτημένο είναι και το κείμενο της συμφωνίας της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα που συμφωνήθηκε στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, το νομοσχέδιο θα εισαχθεί για επεξεργασία στην Επιτροπή Οικονομικών σήμερα Σάββατο, στις 2 το μεσημέρι, σε μια και μόνο συνεδρίαση, η οποία θα διαρκέσει έως και έξι ώρες. Την Κυριακή θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, επίσης σε μία συνεδρίαση η οποία μπορεί να έχει ως και δεκάωρη διάρκεια και το αργότερο μέχρι τα μεσάνυχτα.

Αμέσως μετά θα διεξαχθεί φανερή ονομαστική ψηφοφορία την οποία έχει ανακοινώσει ήδη ότι θα ζητήσει το ΚΚΕ.

Διάβασε αναλυτικά στο Newsit όλες τις ραγδαίες και σημαντικές για την τύχη της χώρας πολιτικές εξελίξεις

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10
close button

Κάντε Like: Tlife.gr στο Facebook