H ΕΣΗΕΑ διέγραψε την Πόπη Τσαπανίδου!

Για ακόμα μια φορά, η Πόπη Τσαπανίδου απασχόλησε το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Η συν. Πόπη Τσαπανίδου, κρίθηκε ομόφωνα πειθαρχικά ελεγκτέα, για αντιδεοντολογική συμπεριφορά.

Ποινή:

Με ψήφους 3 έναντι 2, επιβλήθηκε η προσωρινή διαγραφή 1 έτους από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ. Η μειοψηφία ψήφισε τη διαγραφή 6 μηνών.

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών συνήλθε σήμερα Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013 υπό την προεδρία του προέδρου συν. Γιώργου Μέρμηγκα και με την παρουσία των τακτικών μελών συν. Γιάννη Αποστολόπουλου, Αικατερίνης Δουλγεράκη, Μανώλη Καραμπατσάκη, Άρη Καρρέρ, καθώς και της γραμματέως Μαρίας Χριστοφοράτου, προκειμένου να εκδώσει απόφαση επί της από 21.05.13 αυτεπάγγελτης πειθαρχικής δίωξης του Συμβουλίου κατά της συν. Πόπης Τσαπανίδου.

Το Συμβούλιο έχει την προβλεπόμενη από το άρθρο 18 του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας των Π.Σ. απαρτία. καθώς είναι η δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση για το σκοπό αυτό, αφού στην προηγηθείσα από 22.10.13 συνεδρίαση, δεν υπήρχε η προβλεπόμενη απαρτία.

Σύμφωνα με το άρθρο 18, παρ. 11 του Καταστατικού, 1 η παράταση στην υπόθεση, δόθηκε στις 23.07.13.

Το ΠΠΣ στην 89η συνεδρίασή του (21.05.13), αποφάσισε την άσκηση πειθαρχικής δίωξης με το εξής κατηγορητήριο:

«Αποφασίσθηκε ομόφωνα η άσκηση αυτεπάγγελτης πειθαρχικής δίωξης κατά της συν. Πόπης Τσαπανίδου, για παράβαση του άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α’ του Καταστατικού και άρθρου 5, παρ. γ’ του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας, επειδή συμμετέχει σε τηλεοπτική διαφήμιση της εταιρείας « ROC», διαφημίζοντας προϊόντα των φαρμακευτικών καλλυντικών της εν λόγω εταιρείας και η οποία προβάλλεται σε διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς και σε διάφορες ώρες. Ενδεικτικά, η εν λόγω διαφήμιση εμφανίσθηκε, μεταξύ άλλων, στους Τ/Σ «Α lpha» (ημερ. 08.05.13 και ώρα 13.00μμ) και « Antenna» (13.05.13 και ώρα 21.00μμ).

Σημειώνεται ότι ενώ σε προηγούμενη πειθαρχική δίωξη εναντίον της για το ίδιο αδίκημα και για το οποίο καταδικάσθηκε, είχε δηλώσει ότι η διαφήμιση θα προβάλλεται μέχρι τέλους του 2012, και ότι δεν προτίθεται να επαναλάβει διαφήμιση, εντούτοις ενώ παρήλθε το χρονικό αυτό διάστημα, εμφανίζεται πάλι σε διαφήμιση της ίδιας εταιρείας».

Η εγκαλούμενη δεν πρότεινε μάρτυρες.

Στο απολογητικό της υπόμνημα, η εγκαλούμενη συν. Πόπη Τσαπανίδου, μεταξύ άλλων, ανέφερε…

Read More

And More