Επιχείρηση “Αστραπή” κατά της παιδικής πορνογραφίας – 4 Έλληνες “τέρατα” διακινούσαν υλικό φρίκης!

Την ονομασία «Αστραπή», έδωσαν οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, στην πρώτη αυτόνομη διαδικτυακή έρευνα, με τη χρήση του ειδικού λογισμικού, για την διακίνηση-κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω του διαδικτύου.

Μετά από δύο μήνες ερευνών, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων Ελλήνων, με τις κατηγορίες για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου κατά συρροή και κατά συνήθεια, εκ των οποίων οι τρεις συνελήφθησαν, ενώ αναζητείται ο τέταρτος. Πρόκειται για έναν μηχανοδηγό του ΟΣΕ, έναν γκρουπιέρη καζίνο, έναν άνεργο, ενώ ο αναζητούμενος κτηνοτρόφος έχει καταφύγει στα βουνά της Κρήτης. Σημειώνεται ότι δύο από τους κατηγορουμένους είναι παντρεμένοι και έχουν από δύο παιδιά ο καθένας.

Οι αρμόδιοι αστυνομικοί, μέσω του ειδικού προγράμματος διαδικτυακής έρευνας TLO, διαπίστωσαν την ύπαρξη ηλεκτρονικών ιχνών Ελλήνων χρηστών Ίντερνετ, σε on line διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας. Από την ψηφιακή ανάλυση, ταυτοποιήθηκαν τέσσερις χρήστες Ίντερνετ, από τις πόλεις της Αθήνας και των Χανίων, να διακινούν στο διαδίκτυο, υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Κλιμάκια Αστυνομικών πήγαν στις συγκεκριμένες διευθύνσεις, όπου διενήργησαν έρευνες, από τις οποίες προέκυψαν ότι οι κατηγορούμενοι κατείχαν και διακινούσαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Οι εμπλεκόμενοι χρήστες είχαν ενεργοποιήσει ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων (peer-to-peer) και «κατέβαζαν» υλικό παιδικής πορνογραφίας, από άλλους παιδόφιλους που βρίσκονταν σε διάφορε χώρες.

Κατασχέθηκαν οκτώ σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, τέσσερις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, που περιείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας, οι οποίοι θα εξετασθούν ψηφιακά από τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για να διαπιστωθεί εάν οι εμπλεκόμενοι συνεργάζονταν μεταξύ τους ή με άλλους χρήστες του Ίντερνετ με σκοπό την ανταλλαγή και την διακίνηση αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Ο συνολικός αποθηκευτικός χώρος των δίσκων των κατασχεμένων ηλεκτρονικών συσκευών ανέρχεται στα 3.000 GB. Σε βάρος του κατηγορουμένου από τα Χανιά είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψής από το 27ο Τακτικό Ανακριτικό Τμήμα Αθηνών, για αποπλάνηση ανηλίκων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον των Εισαγγελικών Αρχών.

Read More

And More