Πίσω στην κορυφή της σελίδας
24.03.2011 | 08:39

Η κρίση οδήγησε στην παραίτηση την κυβέρνηση της Πορτογαλίας!

Η κρίση οδήγησε στην παραίτηση την κυβέρνηση της Πορτογαλίας!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Παραιτήθηκε η κυβέρνηση της Πορτογαλίας, λόγω της οικονομικής κρίσης. Ο πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες μετά την καταψήφιση του πακέτου λιτότητας από το Κοινοβούλιο της χώρας του υπέβαλε την παραίτησή του.
 
Την ίδια στιγμή υπάρχουν φόβοι ότι θα υπάρξουν συνέπειες και για τις άλλες χώρες της περιφέρειας της ευρωζώνης, αφού η Πορτογαλία κατά πάσα πιθανότητα θα αναγκαστεί να προσφύγει στο μηχανισμό διάσωσης για να δανειστεί.
 
Την παραίτηση προκάλεσε η καταψήφιση από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης των μέτρων, που προέβλεπαν περικοπές δαπανών και αύξηση φορολογίας και στόχευαν στην αποφυγή της προσφυγής από τη Λισαβόνα. Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός είχε πειότι εάν τα μέτρα απορριφθούν από την αντιπολίτευση, δεν θα παραμείνει στην ηγεσία της χώρας.
 
Παράλληλα, οι 27 Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να εγκρίνουν, στη διάρκεια της εαρινής Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, το “πακέτο” της συνολικής απάντησης της Ευρωζώνης στην κρίση δημόσιου χρέους.
 
Το “πακέτο” περιλαμβάνει και την ικανοποίηση των ελληνικών αιτημάτων για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και μείωση του επιτοκίου δανεισμού, ωστόσο χωρίς συγκεκριμένες αποφάσεις τα αποτελέσματα είναι φτωχά.

 
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 0:02

Top 10