Πίσω στην κορυφή της σελίδας
30.12.2010 | 18:06

Ισχυρή έκρηξη στο Πρωτοδικείο Αθηνών! Οι πρώτες εκτιμήσεις για το ποιοι ευθύνονται

Ισχυρή έκρηξη στο Πρωτοδικείο Αθηνών! Οι πρώτες εκτιμήσεις για το ποιοι ευθύνονται
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 Η ισχυρότατη έκρηξη, που σημειώθηκε λίγα λεπτά με τις 8.00 το πρωί, μπροστά από το κτίριο όπου στεγάζεται το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, ξήλωσε τους υαλοπίνακες της πρόσοψης του μεγάρου, αναποδογύρισε και διέλυσε τα σταθμευμένα στην περιοχή αυτοκίνητα και προκάλεσε τεράστις ζημιές σε καταστήματα, γραφεία αλλά και διαμαερίμσατα ακόμα και επι της λεωφόρου Κηφισίας!

Η έγκαιρη κινητοποίηση των αρχών, το γεγονός δηλαδή οτι αξιολόγησαν σωστά τις πληροφορίες που έγιναν με τηλεφώνημα από άγνωστο στις 7.38 στον τηλεοπτικό σταθμό «Alter» και στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ήταν καθοριστική στο να μην θρηνήσουμε θύματα.

Στήθηκε μια τεράστια επιχείρηση για να εκκενωθεί όχι μόνο το κτίριο του Πρωτοδικείου αλλά και οι γειτονικές επιχειρήσεις και οι πολυκατοικίες από τους ενοίκους τους. Η περιοχή γέμισε με  περιπολικά, ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα.Η κρίσιμη φράση που κινητοποίησε τις αρχές, φαίνεται πως ήταν η αναφορά από τον άγνωστο του αριθμού και των στοιχείων της παγιδευμένης μοτοσυκλέτας, την κλοπή της οποίας από την περιοχή του Γαλατσίου την προηγούμενη ημέρα γνώριζε ήδη η Αστυνομία.

 Ο μηχανισμός που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ήταν ωρολογιακός (η έκρηξη έγινε μόλις δύο λεπτά μετά τη λήξη της 40λεπτης προθεσμίας που είχε δώσει ο άγνωστος στο τηλεφώνημά του), ήταν τοποθετημένος στην μπαγκαζιέρα της μοτοσυκλέτας και περιείχε μεγάλη ποσότητα του ισχυρού εκρηκτικού Anfo και της εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ.

Ο τρόπος προετοιμασίας και εκτέλεσης του χτυπήματος παραπέμπει, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Αντιτρομοκρατικής, στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Η οργάνωση, στην τελευταία της προκήρυξη, είχε προειδοποιήσει ότι θα ακολουθήσει σειρα χτυπημάτων μέχρι τις 17 Ιανουαρίου, οπότε έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η δίκη των συλληφθέντων που κατηγορούνται για συμμετοχή στους «Πυρήνες».

Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή και ακούστηκε μέχρι το Σύνταγμα. Το μηχανάκι έπιασε φωτιά και μαζί του κάηκαν και σκουπίδια και πυκνοί μαύροι καπνοί κάλυψαν τον ουρανό στην περιοχή.

Δες την υπάλληλο του πρωτοδικείου να περιγράφει συγκλονισμένη  στο Newsit τη στιγμή της έκρηξηςΔιάβασε αναλυτικό ρεπορτάζ στο Newsit
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10