Πίσω στην κορυφή της σελίδας
18.11.2010 | 16:40

Δύσκολο προβλέπεται το 2011. Κατατέθηκε σήμερα ο προϋπολογισμός

Δύσκολο προβλέπεται το 2011. Κατατέθηκε σήμερα ο προϋπολογισμός
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Κατατέθηκε σήμερα στη βουλή και μάλιστα σε usb stick που παρέδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, ο προϋπολογισμός του 2011 και όπως όλα δείχνουν , είμαστε μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα.
 
Μειώνεται ο Φ.Π.Α στον Τουρισμό και στα φάρμακα αλλά αυξάνεται σε βασικά προϊόντα διατροφής, ενώ δεν υπάρχουν μέτρα για τις αδύναμες πληθυσμιακές ομάδες.

Ολόκληρες κοινωνικές ομάδες βρίσκονται στο όριο της φτώχειας αλλά δεν προβλέπεται τίποτα γι' αυτές. Και όλα αυτά ενώ προβλέπεται αύξηση της ανεργίας στο 14,6% το 2011 και 14,8% το 2012.

Είναι χαρακτηριστικό οτι ενώ γίνεται προσπάθει να τονωθεί η κύρια βιομηχανία της χώρας - αυτή του τουρισμού - με την μείωση του ΦΠΑ από το 11% στο 6,5% από την άλλη όλες οι κοινωνικές ομάδες θα επιβαρυνθούν από την αυξηση του ΦΠΑ από το 11% στο 13% σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα.Μεταξύ αυτών είναι το γάλα, το κρέας, λαχανικά, καφές, δημητριακά, ψωμί, λάδι, γλυκά και άλλα.      


                                 Οι τιμές με Φ.Π.Α. από 11 στο 13%

                         Σημερινή τιμή     Νέα τιμή
Γάλα                          1,05               1,07
Ψωμί                          1,60              1,63
Καφές                        3,50              3,56
Μακαρόνια                0,90              0,92
Γιαούρτι                    0,58               0,59
Φέτα                           8,58               8,73

 Από τον Οκτώβριο μεγάλη επιβάρυνση θα υπάρξει για τους καταναλωτες με την εξίσωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.

Στα θετικά αυτού του προϋπολογισμού μπορούν να προσμετρηθούν οι συγχωνεύσεις ή και καταργήσεις εφοριών και τελωνείων που ξεπερνούν τις 100 στον αριθμό.

Διάβασε περισσότερα για τον προϋπολογισμό στο newsit


                                              Τι δήλωσε στο TLIFE o πρόεδρος του ΙΝΚΑ


Όπως δήλωσε στο TLIFE o πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης το "ζωνάρι" θα σφίξει πολύ τους επόμενους μήνες και τη νύφη θα την πληρώσει η μεσαία και κατώτερη οικονομικά τάξη. Οι αυξήσεις αυτές θα μας επιφέρουν αύξηση στα μηνιαία έξοδα τουλάχιστον 80€. Όσον αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης,  μιλάμε για τρομερές αυξήσεις.  "Με κάθε αύξηση που γίνεται, επιβαρύνονται περισσότερο τα ασθενέστερα στρώματα. 

                              

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10