Αύριο στη φυλακή ο Μάκης Ψωμιάδης – Η Πρωτομαγιά τον κρατάει στη… ΓΑΔΑ

Δεν αρνήθηκε τον όρο “πολιτικός κρατούμενος” αλλά αρνήθηκε να τον επαναλάβει. Αυτή τη φορά, οι δικαστικές αρχές δεν άφησαν τον Μάκη Ψωμιάδη ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. Θα οδηγηθεί στη φυλακή αλλά… αύριο!

Αιτία; Η Πρωτομαγιά, εξαιτίας της οποίας οι φυλακές δε θα ανοίξουν σήμερα για να υποδεχτούν τον Μάκη Ψωμιάδη. Τη σχετική πληροφορία επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος του. Μοιραία, ο Μ. Ψωμιάδης θα περάσει το δεύτρο βράδυ του στα κρατητήρια της Ασφάλειας και το πρωί της Τετάρτης θα μεταφερθεί στον Κορυδαλλό.
Λιγότερο από μια ώρα έμεινε στο γραφείο του εισαγγελέα ο Μάκης Ψωμιάδης. Το μόνο που έπρεπε άλλωστε να γίνει ήταν να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησης για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών, στην οποία εμπλέκεται σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές.
Αρχικά, οδηγήθηκε στο Εφετείο ενώπιον του εισαγγελέα εκδόσεων Ευ. Παντιώρα, για να εκτελεστεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και μετά στην Ευελπίδων, στον εισαγγελέα εκτέλεσης, ώστε να επικυρωθεί το ένταλμα προσωρινής κράτησής του, που εκκρεμούσε σε βάρος του εδώ και μήνες.
Μετά, διατάχθηκε η μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού. Αυτή τη φορά δεν υπήρξε διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα και ο “Big Mac” δεν αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα, ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα ρωτήθηκε αν πιστεύει ακόμη πως είναι πολιτικός κρατούμενος. “Έχω μια φορά μιλήσει γι’ αυτό το θέμα και δεν πρόκειται να ξαναπαντήσω”, είπε. Και όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει πως μπορεί η ελληνική δικαιοσύνη να τον εμπιστευτεί ξανά, μετά από όσα έχουν προηγηθεί… μεταξύ τους, η απάντηση ήταν επίσης κοφτή: “δεν ξέρω τι μπορεί να πιστεύει η δικαιοσύνη”.
Ο Μάκης Ψωμιάδης φέρεται να είπε στις δικαστικές αρχές ότι ήθελε να γυρίσει στην Ελλάδα γιατί στις φυλακές των Σκοπίων δεν του φέρθηκαν καλά επειδή ήταν Έλληνας.

Read More

And More