Πίσω στην κορυφή της σελίδας
29.03.2012 | 09:38

Μ. Ρασούλης: Η άγνωστη προφητική επιστολή του, λίγο πριν το θάνατό του!

Μ. Ρασούλης: Η άγνωστη προφητική επιστολή του, λίγο πριν το θάνατό του!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Λίγους μήνες πριν το θάνατό του, που βύθισε στο πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο, ο Μανώλης Ρασούλης έστειλε την τελευταία προφητική επιστολή του στην φίλη του και δημοσιογράφο Ζωή Νιομανάκη στη Γερμανία. Ένα χρόνο μετά, το Ποντίκι δημοσιεύει το κείμενο της επιστολής που μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ.
 
“Οι ανίκανοι και άπληστοι μετέτρεψαν την Ελλάδα σε money-land”, έγραψε ο Μανώλης Ρασούλης αναφέροντας: “Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν: “Άκουσον μεν, πάταξον δε”. Ο σκοπός της επιστολής μου είναι να στείλω δυο μηνύματα: 1. Εγώ προσωπικά δεν δέχομαι τους τίτλους pigs-οκνηρός-ασωτος κλπ που μας φόρτωσαν γενικεύοντας κάποιοι από τα βόρεια. 2. Υπάρχει μια Ελλάδα μες στην Ελλάδα, όπως υπήρχε μια Γερμανία από το 1933 ως το 1945”.
 
Παράλληλα, ο διάσημος Έλληνας τραγουδοποιός ανέφερε: “Η αλήθεια είναι ότι εδώ και 25 χρόνια, ζώντας με τους συμπατριώτες μου, βιώνοντας μια διαρκώς γενικευόμενη, αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, έλεγα ότι αυτό το στυλ θα καταστρέψει την Ελλάδα, μπορεί και την ανθρωπότητα. Έκανα οτιδήποτε για να εκφράσω το αντίδοτο. Μάλλον απ' ό,τι φαίνεται ηττήθηκα!”.
 
Τέλος, ολοκληρώνοντας της επιστολή του σημείωσε: “Αν, λόγω κρίσης οι νεοέλληνες ξαναχαθούμε στη διασπορά, θα ήθελα να έρθουν στην Ελλάδα ποιητές, διανοούμενοι, επιστήμονες από όλο τον κόσμο και από εδώ να ξεκινήσει μια προσπάθεια διαιώνισης της ζωής πάνω στον πλανήτη σε ένα ανώτερο επίπεδο”.

 

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10