Πίσω στην κορυφή της σελίδας
16.03.2013 | 20:48

Ρένα Βλαχοπούλου: Το παράπονο του αδελφού της. Σε ποιον άφησε την αμύθητη περιουσία της;

Ρένα Βλαχοπούλου: Το παράπονο του αδελφού της. Σε ποιον άφησε την αμύθητη περιουσία της;
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
O αδερφός της αξέχαστης ηθοποιού Ρένας Βλαχοπούλου, Σπύρος μιλά στην εφημερίδα News και το Νίκο Νικόλιζα, εννέα χρόνια μετά τον θάνατο της, για την αμύθητη περιουσία της.

"Εμείς δεν πήραμε τίποτα από τη Ρένα. Ούτε μια καρφίτσα. Όταν άνοιξε η διαθήκη, μείναμε όλοι έκπληκτοί. Κι ας ήμασταν αδέρφια της. Όλα πήγαν στον σύζυγό της και στη συνέχεια στην αδερφή του. Και πίνακες ζωγραφικής τεράστιας αξίας, πανάκριβα κοσμήματα αλλά και ακίνητα. Ήταν άδικο για εμάς που ήμασταν οι δικοί της άνθρωποι, το αίμα της. Γιατί κι εγώ ένας απλός υπάλληλος ήμουν. Δεν είχα ούτε πλούτη, ούτε κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο. Όμως τελικά ο άνθρωπος δεν παίρνει τίποτα μαζί του".

/

Όλα στο σπίτι του στο Κοντόπευκο της Αγίας Παρασκευής, θυμίζουν εκείνη. Όπως περιγράφει ο ίδιος μιλώντας στην εφημερίδας News, τους γονείς τους τους έχασαν στο πόλεμο του 1940, πέφτοντας μια βόμβα στο σπίτι τους στην Κέρυρα κι έμειναν ορφανά από μικρά.

Ο ίδιος μίλησε και για τον τελευταίο σύζυγο της Ρένας Βλαχοπούλου, Γιώργο Λαφαζάνη. "Τον Γιώργο τον αγάπησε η Ρένα, τον αγάπησε πολύ. Για αυτό άλλωστε έκανε και τόσες θυσίες". Όσο για το αν άφησε κάποια κληρονομιά στα αδέρφια της ή τα ανίψια της, λέει με πόνο: "Δεν άφησε απολύτως τίποτα σε εμάς, μόνο ένα μαγαζί κι ένα διαμέρισμα στα παιδιά του άλλου μας αδελφού. Όλα τα υπόλοιπα μαγαζιά στην Κέρκυρα, πίνακες, κοσμήματα αμύθητης περιουσίας, σπίτι στη Βούλα πήγαν στον Γιώργο και κατ' επέκταση στην αδερφή του".

/

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η ηθοποιός είχε μοναδικά κοσμήματα. "Της άρεσε να αγοράζει κοσμήματα. Ήταν το χόμπι της. Μόνο τα μονόπετρα που είχε, έφταναν. Περιουσία ολόκληρη", όσο για τους πίνακες: "Είχε πίνακες του Λύτρα, του Τσαρούχη, και άλλων κορυφαίων ζωγράφων.

Με την ανιψιά της και βαφτιστήρα της Ρένα


Όσο για το αν τα άλλα αδέρφια πήραν κάτι απαντά: "Η Ρένα δεν ήθελε να ακούσει τίποτα για κληρονομιές. Τρελαινόταν. Και μετά ήρθε η έκπληξη για εμάς με το άνοιγμα της διαθήκης. Η διαθήκη έγινε πριν πεθάνει η αδερφή μου. Πήρε ο Λαφαζάνης δυο μάρτυρες που ήταν παιδικοί του φίλοι και υπέγραψαν. Η Ρένα λοιπόν εν ζωή άφησε τη μισή της περιουσία στον Γιώργο και μετά το θάνατο της πήρε και τα υπόλοιπα", λέει και καταλήγει με πικρία: "Ήταν άδικο αυτό που μου συνέβη. Δεν ήμουν πλούσιος. Με πείραξε για τα παιδιά μου και τα ανίψια μου που την υπεραγαπούσαν. Δεν πειράζει όμως,. Κανένας δεν παίρνει τίποτα μαζί του".

Η Ρένα με έναν από τους άγνωστους έρωτές τηςΔιάβασε περισσότερα στην εφημερίδα News που κυκλοφορεί!


Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10