Πίσω στην κορυφή της σελίδας
01.05.2012 | 10:32

Ρόδος: Θα φέρει στον κόσμο το παιδί του κουνιάδου της ως παρένθετη μητέρα

Ρόδος: Θα φέρει στον κόσμο το παιδί του κουνιάδου της ως παρένθετη μητέρα
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Tο ζευγάρι έχει πλέον εναποθέσει όλες τις ελπίδες του για την ολοκλήρωση της ευτυχίας τους στο αρμόδιο δικαστήριο...

Στο αρμόδιο δικαστήριο προσέφυγε 39χρονη κάτοικος Ρόδου ζητώντας να δοθεί άδεια στην 41χρονη γυναίκα του αδελφού της για να φέρει στο κόσμο το παιδί της, ως παρένθετη μητέρα! Πρόκειται για την πρώτη υπόθεση παρένθετης μητρότητας που εξετάζεται από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, μετά από αίτηση που κατέθεσε η 39χρονη γυναίκα διά μέσου της συνηγόρου της κ. Άννας – Μαρίας Διακομιχάλη και για την οποία θα εκδοθεί απόφαση το επόμενο διάστημα. 
 
Αφορμή για να καταφύγουν στη λύση της παρένθετης μητέρας αποτέλεσε για την 39χρονη και τον 42χρονο σύζυγό της, ένα ιατρικό λάθος το οποίο και της κόστισε την χαρά να γίνει η ίδια μητέρα. 
 
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 39χρονη παντρεύτηκε με το σύζυγο της πριν από τέσσερα χρόνια και από το πρώτο κιόλας καιρό της κοινής τους συμβίωσης πίστευαν πως η ολοκλήρωση της ευτυχίας τους θα γίνει με τον ερχομό ενός παιδιού. Ένα χρόνο μετά το γάμο τους (το 2009) η 39χρονη αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας και υπεβλήθη σε μία εγχείρηση ρουτίνας, όπου όμως, κατά τη διάρκειά της και εξαιτίας ιατρικού λάθους, επήλθε ανεπανόρθωτη βλάβη, στη μήτρα της. 
 
Όπως γράφει το Newsit το γεγονός αυτό έκανε το ζευγάρι να καταφύγει σε όλους τους ιατρικά ενδεδειγμένους τρόπους προκειμένου να εφαρμοσθεί κάποια θεραπευτική μέθοδος για την περίπτωσή της. Δυστυχώς, όμως, η βλάβη της υγείας της ήταν τόσο βαριά, που παρά τις προσπάθειες των θεράποντων ιατρών, δεν ήταν πλέον δυνατή ούτε η ενδομήτρια εμφύτευση γονιμοποιημένων ωαρίων της, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό να κυοφορήσει. 
 
Τότε ήρθε η λύση της παρένθετης μητρότητας, αφού τόσο η 39χρονη όσο και ο 42χρονος σύζυγός της διαθέτουν όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει τεχνητή γονιμοποίηση και το δικό τους γενετικό υλικό να το κυοφορήσει η παρένθετη μητέρα. Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, για το θέμα αυτό έχει ήδη συναινέσει ανιδιοτελώς η 41χρονη νύφη της η οποία και επίσης φέρει όλες τις προϋποθέσεις όπως προκύπτουν από τα έγγραφα που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο. 
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10