Ελένη Ρουσσινού: Η “Ελληνίδα Jolie” που μάγεψε στο Φεστιβάλ της Βενετίας! Φωτογραφίες

Θέμα συζήτησης και μάλιστα για πολύ καλό σκοπό φαίνεται πως έγινε η χώρα μας και η επιτυχία του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Αβρανά στο 70ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Η ταινία “Miss Violence” κέρδισε τον Αργυρό Λέοντα και η πρωταγωνίστρια με τα γαλανά μάτια Ελένη Ρουσσινού έκλεψε τις εντυπώσεις στο κόκκινο χαλί.

Τι κι αν η ταινία δίχασε κοινό και κριτικούς, περιγράφοντας την ωμή ενδοοικογενειακή βία, την αιμομιξία και την παιδοφιλία που σόκαρε, ο σκηνοθέτης και η ομάδα του κατέκτησαν μια τιμητική θέση στο Φεστιβάλ.

Η ταινία του 36χρονου σκηνοθέτη, ο οποίος έχει συνυπογράψει επίσης το σενάριο της ταινίας μαζί με τον Κώστα Περούλη, απέσπασε εκτός από την Αργυρή Άρκτο, το βραβείο των κριτικών FEDEORA και το νεανικό βραβείο Arca, ενώ ο πρωταγωνιστής του Θέμης Πάνου πήρε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού.

Η αποκάλυψη της ταινίας, όμως, ήταν η ερμηνεία της Ελένης Ρουσσινού που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως η “Ελληνίδα Angelina Jolie”. Η μελαχρινή καλλονή που έχει σπουδάσει Οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ, αλλά μπήκε στη Σχολή του Εθνικού για να ασχοληθεί με την τέχνη της ηθοποιίας, δήλωσε πως ο ρόλος “ήταν στα μέτρα της” και χάρηκε πολύ για την επιτυχημένη πορεία της ταινίας “Miss Violence”.
Σε συνέντευξη που έδωσε στο Thema People αποκάλυψε πως έγινε ηθοποιός γιατί της άρεσε να διαβάζει και να “βουτά” μέσα στα θεατρικά κείμενα, αλλά και πως στη μέχρι σήμερα πορεία της εκείνο που έχει μετρήσει δεν είναι η αναγνώριση, η αναγνωρισιμότητα, τα λεφτά ή η φήμη, αλλά η παρουσία σημαντικών σκηνοθετών στο βιογραφικό της, ανθρώπων που η ίδια εκτιμά. Κάτι που φαίνεται πως έχει καταφέρει, αφού συνεργάστηκε με την Ρούλα Πατεράκη, τον Στάθη Λιβαθινό, τον αείμνηστο Λευτέρη Βογιατζή, τον Παντελή Βούλγαρη. Δίπλα στον τελευταίο πήρε το κινηματογραφικό βάπτισμα του πυρός στις περίφημες “Νύφες”.

Με τον Αλέξανδρο Αβρανά συνεργάστηκε επί δύο χρόνια. Της άρεσε πολύ μάλιστα, που ο Αβρανάς δεν της ζήτησε να ενσαρκώσει τη νέα και ωραία, πράγμα που απεχθανόταν να της ζητείται όταν παλαιότερα της πρότειναν δουλειές στην τηλεόραση.

Λίγο πριν αναχωρήσει για τη Βενετία, η Ελένη ήταν μάλλον σχετικά αγχωμένη και έλεγε: “Πολλοί δημοσιογράφοι, πολλές ερωτήσεις… Είναι κάπως τρομακτικό όλο αυτό”, αλλά διέβλεπε το θετικό feedback που θα απολάμβανε η ταινία μετά την πρώτη παγκόσμια προβολή της.

Δες το trailer της ταινίας:

Read More

And More