Πίσω στην κορυφή της σελίδας
22.04.2015 | 14:54

Σάκης Ρουβάς: Ποιος τον επέλεξε τελικά για το “Άξιον Εστί”!

Σάκης Ρουβάς: Ποιος τον επέλεξε τελικά για το “Άξιον Εστί”!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Πολλά ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες για τη συμμετοχή του Σάκη Ρουβά στην συναυλία που θα δοθεί προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη για τα 90 χρόνια από τη γέννησή του. Ποιος ήταν, όμως τελικά αυτός που επέλεξε τον Σάκη για το ρόλο του “λαϊκού τραγουδιστή” στο Άξιον Εστί;
 
Με ανακοίνωσή του γραφείου Τύπου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης ξεκαθαρίζεται η κατάσταση...
 
“Επειδή πολλά έχουν λεχθεί και διατυπωθεί το τελευταίο διάστημα διαδικτυακά, αλλά και προφορικά όσον αφορά το “Άξιον Εστί” και την επιλογή του Σάκη Ρουβά ως βασικού ερμηνευτή του έργου, δηλώνουμε τα ακόλουθα:
 
Η επιλογή του κ. Ρουβά όπως και όλων των λοιπών συντελεστών έγινε αποκλειστικά από το μαέστρο κ. Θεόδωρο Ορφανίδη και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού - αντιδήμαρχο κ. Βαγγέλη Χατζατουριάν και ο στόχος αυτής της επιλογής ήταν να κοινωνηθεί το τεράστιο αυτό έργο - σύμβολο κοινωνικών αγώνων μιας ολόκληρης εποχής - και στις νεότερες γενιές Ελλήνων.

 
Ο Μίκης Θεοδωράκης ενημερώθηκε για τη συναυλία και τους συντελεστές της πριν από ένα περίπου μήνα και ουδέποτε αναμείχθηκε στην επιλογή του κ. Ρουβά ούτε κανενός άλλου συντελεστή. Στη χθεσινή γραπτή δήλωσή του Μίκη Θεοδωράκη, που αποτελεί και τη μοναδική τοποθέτησή του σχετικά με το θέμα της συμμετοχής του κ. Ρουβά, καθιστά σαφές το σκεπτικό του όσον αφορά την επιλογή καλλιτεχνών που ερμηνεύουν έργα του.

Θα θέλαμε να δηλώσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δημοσιεύματα που αποδίδουν στον κ. Θεοδωράκη οποιεσδήποτε απόψεις και τοποθετήσεις που δεν περιέχονται στην προαναφερόμενη δήλωσή του είναι απολύτως ψευδή και εκφράζουμε τη λύπη μας γι’ αυτά.”, αναφέρει η ανακοίνωση!
 
 Δες τις αντιδράσεις των καλλιτεχνών στην απόφαση του Σάκη Ρουβά να τραγουδήσει το "Άξιον εστί"!Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 18:45

Top 10