Κλειδώνει σήμερα η κυβέρνηση – Τα πρόσωπα-κλειδιά και οι εσωκομματικές γκρίνιες

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων στη σύσκεψη που είχαν φαίνεται ότι έκαναν περισσότερη από τη μισή δουλειά. Απομένουν λεπτομέρειες μόνο για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ώστε να υπάρξουν και οι επίσημες ανακοινώσεις.
Το νέο ραντεβού των επιτελών είναι σχεδόν παράλληλα με τις συναντήσεις του Α. Σαμαρά με τον Ε. Βενιζέλο και τον Φ. Κουβέλη το μεσημέρι.
Όπως είπαν τα στελέχη των κομμάτων, το κείμενο που θα συμφωνηθεί θα τεθεί αμέσως μετά υπ΄ όψιν των Αντ. Σαμαρά, Ευ. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη ώστε να δώσουν την τελική του έγκριση για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο συγκρότησης της κυβέρνησης, δηλαδή στη συμφωνία για τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν την κυβέρνηση.
Στο τραπέζι έχουν πέσει ονόματα υπουργών από όλα τα κόμματα και το παζάρι ειναι σκληρό. Αναμεσά τους και ονόματα τεχνοκρατών.
Φυσικά νωρίτερα από τη νέα σύσκεψη θα έχει συνεδριάσει και η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να έχει ξεκαθαριστεί το θέμα της εκπροσώπησης του κόμματος στη νέα κυβέρνηση, μετά από τεράστιες διαφωνίες στο εσωτερικό του κόμματος.

Read More

And More