19χρονη τρώει καθημερινά σαπούνι!

Η 19χρονη Tempestt Henderson, από τη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν μπορεί να σταματήσει να τρώει σαπούνι κι έχει εθιστεί στην κατανάλωσή του, παρά τις προειδοποιήσεις των γιατρών ότι ο εθισμός της μπορεί να τη σκοτώσει!

Μέσα σε μια εβδομάδα η νεαρή κοπέλα μπορεί να καταναλώσει πέντε μπάρες σαπουνιού, όπως διαβάσαμε στη Daily Mail, καθώς και μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικό πλυντηρίου σε σκόνη. ”Θυμάμαι την πρώτη φορά που έβαλα τα δάχτυλά μου σε απορρυπαντική σκόνη”, εξομολογείται η Tempestt. ”Έβαλα τη σκόνη στη γλώσσα μου και ήταν τόσο γλυκιά και αλμυρή μαζί, που εθίστηκα από τη πρώτη στιγμή”.

Γνωρίζει πολύ καλά πως είναι επικίνδυνο να τρώει σαπούνι, η 19χρονη φοιτήτρια νοσηλευτικής, αλλά αγνοούσε όλα τα σημάδια που βρίσκονται πάνω στο κουτί, μόνο και μόνο για να γευτεί έστω και λίγο από την αγαπημένη της κακή συνήθεια.

”Όταν βρίσκομαι στο μπάνιο, μου αρέσει να κάνω πολύ σαπουνάδα και μετά να γλύφω τις φυσαλίδες. Καθώς το σαπούνι συρρικνώνεται, κόβω ένα μικρό κομμάτι και το καταπίνω. Είναι θεϊκό!”, λέει η ίδια.

Ύστερα από έξι περίπου μήνες κατανάλωσης σαπουνιού, η 19χρονη κοπέλα, αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια κάποιου ειδικού γιατρού. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι πάσχει από μια σπάνια ανωμαλία που ονομάζεται PICA και η οποία χαρακτηρίζεται από την τεράστια όρεξη για κατάποση ουσιών που δεν έχουν καμία θρεπτική αξία.

Μετά από φαρμακευτική αγωγή που της έδωσε ο γιατρός, η Tempestt δεν λαχταρά το σαπούνι όπως παλιά. Μάλιστα αποφεύγει να έρχεται αντιμέτωπη με τέτοιου είδους απορρυπαντικά, ενώ πλέον στο σπίτι χρησιμοποιούν υγρό σαπούνι, κάτι που δεν τη δελεάζει τόσο.

Read More

And More