Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ και οι ηθοποιοί!

Μετά την επιδρομή κατά των τραγουδιστών, τώρα ήρθε η σειρά των ηθοποιών να μπουν στο στόχαστρο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) και συγκεκριμένα, ο συνδικαλιστικός φορέας τους, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.).

Τα λογιστικά στοιχεία, λοιπόν, της περιόδου 2002 – 2008 του Σ.Ε.Η. ξεσκονίζει το Σ.Δ.Ο.Ε., προκειμένου να βρει σε ποιους έχουν πάει τα χρήματα – κυρίως των χορηγιών – και αν έχουν εκδοθεί όλα τα νόμιμα παραστατικά.

Ένας από τους βασικούς χορηγούς του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, σύμφωνα με δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας, ήταν ο ΟΠΑΠ, που χρηματοδοτούσε με 50.000 ευρώ κάθε χρόνο, το Σωματείο, χρήματα που πήγαιναν σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σκηνογράφους και γενικά καλλιτέχνες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τους πρώτους κιόλας ελέγχους, έχει αποκαλυφθεί ένα μεγάλο και ανεξέλεγκτο «φαγοπότι», καθώς πολλοί από τους καλλιτέχνες, που έχουν πάρει μέρος αυτών των χρημάτων, δεν έχουν κόψει τις απαραίτητες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.

Ηθοποιός, μιλώντας στην εφημερίδα, τόνισε πως, ο ΟΠΑΠ χορηγούσε παραστάσεις και εκδηλώσεις του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, σε θέατρα, όμως, αρκετοί ηθοποιοί, που συμμετείχαν σ’ αυτές, αμείφθηκαν με μαύρα χρήματα, χωρίς να κόψουν ούτε μία απόδειξη.

Η ελεγχόμενη από το Σ.Δ.Ο.Ε. περίοδος αφορά τις Διοικήσεις των Ανδρέα Βαρούχα – έχει αποβιώσει – Λεωνίδα Βαρδαρού, Λίλας Καφαντάρη και Βασίλη Κολοβού.

Το Σωματείο – σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες – ήταν να συνεδριάσει την περασμένη Πέμπτη για το καυτό αυτό θέμα, αλλά η συνεδρίαση αναβλήθηκε, λόγω ασθενείας της σημερινής Προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.), Υρώς Μανέ.

Read More

And More