Από την αρχή η δίκη για τη δολοφονία του Σεργιανόπουλου!

Ξανά από την αρχή η δίκη για τη βίαιη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου. Ο 33χρονος Γεωργιανός που σκότωσε με 21 μαχαιριές τον δημοφιλή ηθοποιό θα καθίσει και πάλι στο σκαμνί προκειμένου να λογοδοτήσει για την πράξη του, η οποία προκάλεσε σοκ και θλίψη. Νέα δεδομένα φαίνεται πως μπαίνουν στην υπόθεση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Espresso”, ο 33χρονος Γεωργιανός Δαβίδ Μουρτινέλι, που κρατείται στις φυλακές Μαλανδρίνου, μαζί με τους συνηγόρους του ετοιμάζει την υπερασπιστική τακτική του, ενώ ευελπιστεί ότι η Δικαιοσύνη δεν θα αλλάξει την ποινή που του είχε επιβληθεί αρχικά.
Η απόφαση να εκδικαστεί η υπόθεση στο αρχικό στάδιο προήλθε μετά την έφεση που άσκησε ο αρμόδιος εισαγγελέας κατά της πρωτόδικης απόφασης που καταδίκαζε τον Γεωργιανό φονιά σε κάθειρξη είκοσι ετών και δέκα μηνών. Τότε είχε αναγνωριστεί στον δράστη το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Μάλιστα, πρωτοδίκως η αρχική κατηγορία της ληστείας είχε μετατραπεί σε πλημμεληματική κλοπή, σε αντίθεση με την τότε πρόταση της εισαγγελέως της έδρας που είχε ζητήσει την ενοχή του κατά το κατηγορητήριο χωρίς ελαφρυντικά.
Η έφεση όμως που άσκησε ο εισαγγελέας φέρνει νέα δεδομένα στην υπόθεση. Ο 33χρονος θα οδηγηθεί στο εδώλιο με τις αρχικές κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και της κακουργηματικής ληστείας. Ετσι, ο Δαβίδ Μουρτινέλι βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με μια βαρύτερη ποινή. Αυτή των ισόβιων δεσμών.
Η δευτεροβάθμια δίκη για το αποτρόπαιο έγκλημα της 4ης Ιουνίίου του 2008 θα ξεκινήσει στις 7 Οκτωβρίου του 2011 κι όλοι την αναμένουν με έντονο ενδιαφέρον. Οι συγγενείς του ηθοποιού περιμένουν να αλλάξει η ισχνή πλειοψηφία (4 προς 3) με την οποία επιβλήθηκε η ποινή των είκοσι ετών και δέκα μηνών και να οδηγηθεί αυτήν τη φορά πίσω από τα κάγκελα της φυλακής με τη μεγαλύτερη ποινή που προβλέπει ο νόμος.
“Η πολιτική αγωγή δεν μπορεί να διανοηθεί άλλη απόφαση πέραν αυτής της ισόβιας κάθειρξης. Ελπίζουμε στον δεύτερο βαθμό και μετά την έφεση του εισαγγελέα Εφετών η ποινή να έρχεται σε απόλυτη αντιστοιχία με τη βαρύτητα της πράξης”, ανέφερε στην “Espresso” ο συνήγορος της οικογένειας του αδικοχαμένου ηθοποιού Αλέξης Στεφανάκης.

Read More

And More