Nέος σεισμός 6 ρίχτερ στην Ιαπωνία! Εκκενώνουν το εργοστάσιο της Φουκουσίμα

Να εγκαταλείψουν το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα και οι 50 εναπομείναντες εργάτες, διέταξε η ιδιοκτήτρια εταιρεία την ώρα που στον σταθμό φαίνεται να βγαίνει άσπρος καπνός.

Μία νέα πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης στον αντιδραστήρα 4 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, με την τηλεόραση να αναμεταδίδει ζωντανά πλάνα από τον τόπο της φωτιάς, που έδειχναν πυκνά κύματα καπνού να καλύπτουν το κτίριο.

Έκρηξη που ακολουθήθηκε από πυρκαγιά σημειώθηκε στο ίδιο κτίριο το πρωί της Τρίτης, προκαλώντας τη διαρροή σημαντικού επιπέδου ραδιενέργειας, στο περιβάλλον. Η πυρκαγιά, όπως θεωρήθηκε, τέθηκε υπό έλεγχο κατά τη διάρκεια της ημέρας

Εν τούτοις υπάρχει έντονη ανησυχία ότι τα επίπεδα του νερού ψύξης, έχουν πέσει σημαντικά μέσα στις δεξαμενές όπου βρίσκονται οι εμπλουτισμένοι πυρηνικοί ράβδοι ουρανίου, στον αντιδραστήρα 4, με αποτέλεσμα να υπερθερμαίνονται και να οδηγούνται σε τήξη.

Ο υπεύθυνος της εταιρείας διαχείρισης του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, δήλωσε την Τετάρτη ότι σκέφτονται τη λύση, να καταβρέξουν με ελικόπτερο, τον αντιδραστήρα 4 με βορικό οξύ, ώστε να εμποδίσουν τις πυρηνικές ράβδους να επανέλθουν σε κρίσιμη κατάσταση και να ξεκινήσουν πάλι τη διαδικασία αλυσιδωτής διάσπασης, στον προβληματικό αντιδραστήρα 4. Η εταιρεία επεσήμανε ότι το ενδεχόμενο επανέναρξης της διαδικασίας αντίδρασης” δεν είναι απίθανο “.
Όμως ο υπουργός Εμπορίου της Ιαπωνίας δήλωσε πως η φωτιά κατασβέστηκε αν και όπως είπε η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού εργοστασίου δεν επιβεβαιώνει την πυρκαγιά. Εν τούτοις η υπουργική δήλωση έγινε πριν η ιαπωνική τηλεόραση αναμεταδώσει εικόνες από το κτίριο, που έδειχναν πυκνό λευκό καπνό να αναβλύζει από τον αντιδραστήρα 4.
Ένας νέος σεισμός όμως που έγινε το πρωί έρχεται να ταράξει την Ιαπωνία. Σεισμός 6 Ρίχτερ έγινε αισθητό ανατολικά του Τόκιο ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τα κτίρια σείονταν για αρκετή ώρα.

Read More

And More