Σεισμός 6,6 R στην Κίνα – 56 νεκροί

Τουλάχιστον 56 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 600 τραυματίστηκαν από τη σεισμική δόνηση 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία σημειώθηκε στη νοτιοδυτική επαρχία του Σιτσουάν στην Κίνα, κοντά στην περιοχή που είχαν χάσει τη ζωή τους από άλλο μεγάλο σεισμό 70.000 άνθρωποι το 2008, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 03.02, ώρα Ελλάδος στην περιφέρεια Λουσχάν, κοντά στην πόλη Γιάαν και το εστιακό βάθος στο επίκεντρό της ήταν μόλις 12 χλμ.

Η δόνηση έγινε αισθητή και σε γειτονικές επαρχίες, όπως και στην τοπική πρωτεύουσα Τσενγκντού, κάνοντας πολλούς κατοίκους να βγούν από τα σπίτια τους, σύμφωνα με πληροφορίες στο κινεζικό σύστημα κοινωνικής δικτύωσης Sina Weibo (αντίστοιχο του Twitter).

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινγκπίν και ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ ανακοίνωσαν πως θα πρέπει να καταβληθούν οι ύπατες προσπάθειες για να διασωθούν τα θύματα του σεισμού και να περιορισθεί κατά το ανθρωπίνως δυνατόν ο αριθμός των νεκρών. Όπως μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο Λι βρίσκεται καθ’ οδόν προς την Γιάαν.

Διάβασε περισσότερα στο NewsIt

Read More

And More