Πίσω στην κορυφή της σελίδας
25.01.2013 | 12:49

Μ. Συνατσάκη: Μιλά ανοιχτά για τις κρίσεις πανικού που αντιμετωπίζει!

Μ. Συνατσάκη: Μιλά ανοιχτά για τις κρίσεις πανικού που αντιμετωπίζει!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Για το άγχος που έχει και τις κρίσεις πανικού μίλησε ανοιχτά η Μαίρη Συνατσάκη. Η γνωστή παρουσιάστρια του “Master Chef” μίλησε στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη και την εκπομπή “Όλα για την Υγεία mou”, για ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας.
 
Το άγχος είναι το συναίσθημα που “ενεργοποιεί” τον ανθρώπινο οργανισμό κάθε φορά που αυτός βρίσκεται σε κίνδυνο ή απειλή. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που το άγχος παίρνει τη μορφή υπερβολικής αντίδρασης ακόμη και σε ήπια στρεσογόνα γεγονότα, δημιουργώντας πρόβλημα στην καθημερινότητα, τη λειτουργικότητα αλλά και την συναισθηματική ηρεμία του ανθρώπου που το βιώνει.
 
Διαταραχές όπως η κρίση πανικού, οι φοβίες, η διαταραχή γενικευμένου άγχους και η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, χαρακτηρίζονται από μεγάλη ένταση, φόβο και αρνητικές σκέψεις, ενώ πολλές φορές συνδυάζονται και με σωματικά συμπτώματα όπως ταχυκαρδία, εφίδρωση και δυσκολία στην αναπνοή.
 
Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι ήπιες διαταραχές εμφανίζουν όλοι οι άνθρωποι, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που περνάει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Επίσης, απαντούν στο ερώτημα εάν η αγχώδης διαταραχή οφείλεται στην κληρονομικότητα ή στο περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουμε ενώ αναφέρονται στα συμπτώματα που πρέπει να κάνουν έναν άνθρωπο να αναζητήσει βοήθεια. Παράλληλα, δίνουν πρακτικές συμβουλές για να αντιμετωπίσουμε μια κρίση πανικού και επισημαίνουν ότι στη θεραπεία των αγχωδών διαταραχών σημαντικότερο ρόλο από τα φάρμακα έχει η ψυχοθεραπεία.
 
Ακόμη, εκτός από την Μαίρη Συνατσάκη, στην κάμερα της εκπομπής μιλούν για το δικό τους άγχος ένας χρηματιστής, ένας παραγωγός τσίπουρου αλλά και ένας άνθρωπος που βίωσε το ναυάγιο του πλοίου “Εξπρές Σάμινα”.
 

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10