Η συγκλονιστική εξομολόγηση του ηθοποιού Χ.Συριώτη για τη μάχη του με τον καρκίνο!

Ο ηθοποιός μιλά στο περιοδικό ΕΓΩ για την περιπέτεια της υγείας του, για τις δύσκολες και οδυνηρές στιγμές που πέρασε, αλλά και για την πίστη που τον έσωσε.

Για την παράσταση “Τι κοιτάτε, ρε;”, που πρόκειται να παρουσιάσει στις 9 Νοεμβρίου στο Studio Μαυρομιχάλη και που βασίζεται στην αλλαγή της ζωής του μετά τον καρκίνο, είπε: “Ναι. Αυτό το έργο γράφτηκε όντως σε μια περίοδο της ζωής μου, μέσα στη… μέθη από τις χημειοθεραπείες. Είναι σαν να μη δημιουργήθηκε από εμένα. Δεν αφορά αποκλειστικά τον καρκίνο, αλλά την αναζήτηση της ελπίδας. Την αναγέννηση και την επιστροφή στη ζεστασιά και στην ασφάλεια, που παρέχει η μήτρα, το καθαρτήριο νερό…. Ήμουν στην 50η χημειοθεραπεία, από το σύνολο των 60 που έκανα. Είχα πάθει θρόμβωση από τις θεραπείες και αναγάστηκα να μεταφερθώ από το σπίτι ξανά στο νοσοκομείο, γιατί είχα λιποθυμικές τάσεις…. Κάποια στιγμή είδα για πρώτη φορά τον πατέρα μου να κλαίει. Του είπα: “Δεν αντέχω άλλο. Θέλω να πεθάνω! Μου απάντησε λοιπόν: Μην τολμήσεις να μου το ξαναπείς αυτό!” Εκείνη την ώρα ψέλισσα: “Θέλω να ξαναγυρίσω πίσω, να βρεθώ στη μήτρα της μητέρας μου, να ξαναγεννηθώ.” Όταν συνήλθα, πήρα μολύβι και χαρτί και ξεκίνησα να γράφω…”

Αισθάνθηκε “γυμνός και μόνος” απέναντι στον καρκίνο; “Όχι. Για να νικήσεις τον καρκίνο, πρέπει να τον ονοματίσεις, να τον κοιτάξεις κατάματα και να δεις ανθρώπους που σε αγαπούν και σε στηρίζουν. Ήταν απίστευτη η αγάπη των ανθρώπων που με στήριξαν και η δύναμη που μου έδωσαν. Μου έστελναν μηνύματα κάθε μέρα. Μου έλεγαν: “Μείνε δυνατός”…

Είχε καρκίνο στον έναν όρχι:Κάποια στιγμή, ψηλάφισα κάτι. Αν δεν είχα αποτανθεί σε γιατρό, σήμερα μπορεί να μην ζούσα. Δεν υπάρχει ενημέρωση γύρω από την ανάγκη αυτοεξέτασης, στους όρχεις.”

Έκανε απολογισμό της ζωής του; “Ναι, έκανα και είδα ότι είχα μπει και εγώ στη λάθος λογική να φτάσω κάπου… Tέλειωσαν αυτά πια… Mε θεωρούσα δειλό, αλλά τώρα πια, αν τύχει να είμαι σε ένα περιβάλλον που παλιά με φόβιζε, λέω: “Εδώ ξέφυγα από τον καρκίνο, δεν θα ξεφύγω από αυτό;” Κλείνω την πόρτα και φεύγω. Δεν κάνω υποχωρήσεις πια, ακόμη κι αν χρειαστεί να πεινάσω. “

To μήνυμα που θα ήθελε να δώσει: “Ο καρκίνος νικιέται μόνο αν τον κοιτάξεις στα μάτια. Να έχεις πίστη. Ακόμα κι αν είσαι στο απόλυτο σκοτάδι, μπορείς από μέσα σου να βγάλεις φως!”

Δες τον Χρήστο Συριώτη όταν είχε φιλοξενηθεί στο Μίλα

Read More

And More