Γ. Σκαφιδά: Είναι η φετινή νικήτρια του θεατρικού βραβείου “Μελίνα Μερκούρη”!

Η Γιούλικα Σκαφιδά είναι η μεγάλη νικήτρια του φετινού τιμητικού βραβείου “Μελίνα Μερκούρη”. Η ταλαντούχα ηθοποιός που έγινε ιδιαίτερα γνωστή μέσα από τους ρόλους της στη σειρές “Μαύρα μεσάνυχτα” και “Νησί” παρέλαβε χθες την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη.
Η απονομή έγινε σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων που διοργανώνει το Ίδρυμα που φέρει το όνομά της Μελίνας Μερκούρη, με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από το θάνατό της.
Η Γιούλικα ξεχώρισε για το ρόλο της Κάρολ Κατρήρ στο θεατρικό έργο “Ορφέας στον Άδη” του Τένεσι Ουίλιαμς σε σκηνοθεσία Μπάρμπαρα Βέμπερ, καθώς και για το ρόλο της Χέιζελ Νάιλς στο έργο του Γιουτζίν Ο’ Νιλ “Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα”, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά. Και οι δύο παραστάσεις ανέβηκαν στο Εθνικό Θέατρο.
Πρόκειται για την όγδοη στη σειρά ηθοποιό στην οποία απονέμεται η διάκριση, ως αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας της περασμένης θεατρικής περιόδου. Συνυποψήφιές της ήταν η Λένα Δροσάκη και η Νάντια Κοντογεώργη.

Δες φωτογραφίες:

Read More

And More