Δ. Σκαρμούτσος: “Καμία φορά με βλέπω στο μοντάζ και τρομάζω”

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη που θα συζητηθεί πολύ έδωσε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στο περιοδικό “Soul”. Ο γνωστός κριτής από το “Master Chef” άνοιξε τα χαρτιά του και μίλησε για τη μαγειρική, την ελληνική κουζίνα και τα τατουάζ του.
Μιλώντας, για τη μαγειρική των προηγούμενων δεκαετιών, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος αποκάλυψε ότι το μεγάλο “μπαμ” ξεκίνησε από την Αμερική. “Η μαγειρική το ’60, ’70 και ’80 ήταν οι άσπροι σκούφοι, οι άσπρες ποδιές και οι άσπρες ζακέτες… Και ξαφνικά έγινε το μεγάλο “μπαμ”, κάτι το οποίο ξεκίνησε νομίζω από την Αμερική. Ανακάλυψαν, λοιπόν, ότι η μαγειρική δεν ήταν αυτό το αποστειρωμένο πράγμα, μπήκαν πολλά νέα παιδιά με νέες ιδέες, μπήκαν πολλά ναρκωτικά, πολύ αλκοόλ και μαζί μπήκε η ανάλογη μουσική”, δήλωσε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τους παράνομους μετανάστες που δούλευαν στις κουζίνες, ο ίδιος ανέφερε το εξής: “Θυμάμαι σε ένα ξενοδοχείο που δούλευα να σκάει η Επιθεώρηση Εργασίας, να κρύβονται μέσα σε κάδους σκουπιδιών και να τους τσουλάμε έξω”.

Για την ελληνική κουζίνα και το αν οι Έλληνες σεφ έχουν αρκεστεί στην παράδοση, δήλωσε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. “Νομίζω ότι η δική μας η κουζίνα έχει πολύ χώρο για να πειραματιστείς. Παίρνεις, ας πούμε, ένα παραδοσιακό πιάτο όπως ο μουσακάς και μπορείς να κάνεις χίλια δυο πράγματα. Τώρα έχει αρχίσει το μυαλό των μαγείρων να ανοίγει και να βγαίνει προς νέες κατευθύνσεις”, συμπλήρωσε.
Παράλληλα, ο γνωστός σεφ δήλωσε πως στην αρχή έγινε μεγάλο θέμα με την εμφάνισή του και τα τατουάζ του. “Δεν είναι τραγικό. Ξέρεις στην αρχή δεν ήθελαν να με βγάλουν και έφταιγα και εγώ, γιατί δεν το κυνήγησα. Αλλά δεν νομίζω ότι αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις με είχαν ψηλά στη λίστα. Αφού, τι να λέμε, κι εγώ που με βλέπω καμιά φορά στο μοντάζ τρομάζω… Όποιοι έχουν τατουάζ στην τηλεόραση είναι από κάτι ξένες σειρές, είναι φυλακόβιοι και μηχανόβιοι!”, δήλωσε.

Όσον αφορά τη ζωή του στην Αμερική και το αν του έχει λείψει η πρόσβαση στο r’n’r, ο γνωστός σεφ εξομολογήθηκε το εξής: “Έχω μεγαλώσει και το έχω ζήσει και νιώθω ότι κάπως έχει κλέισει αυτός ο κύκλος. Δεν σου κρύβω βέβαια, ότι κάποιες φορές σκέφτομαι ότι θέλω να πάρω ένα μπάσο και να αρχίσω να γρατζουνάω πάλι. Ήταν ωραία χρόνια σίγουρα. Γρήγορα χρόνια. Κι επειδή μπλέχτηκαν πολλά πράγματα στη μέση, επειδή αυτή η μουσική τότε δεν πήγαινε μόνη της, έχασα φίλους από αυτό”.

Τέλος, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος είπε ότι δουλεύει πάντα, ακούγοντας μουσική και ότι πολλές φορές δεν υπάρχει δημοκρατία στην επιλογή της μουσικής, όταν εκείνος βρίσκεται στην κουζίνα. “Όταν φεύγω εγώ υπάρχει δημοκρατία. Όσο είμαι εγώ θα βαράει γρήγορα, γιατί η μαγειρική θέλει γρηγοράδα και δυνατά. Τόσο που καμιά φορά δεν ακούς τι παίζει από την παραμόρφωση”, υπογράμμισε.

Read More

And More