Επεισόδια στην Ιερισσό Χαλκιδικής – Δακρυγόνα, οδοφράγματα και λιποθυμίες μαθητών για τα μεταλλεία στις Σκουριές

Σε πλήρη εξέλιξη αυτή την ώρα στην περιοχή της Ιερισσού στη Χαλκιδική, με εξαγριωμένους κατοίκους να βρίσκονται κοντά στο αστυνομικό τμήμα, να ρίχνουν πέτρες και την αστυνομία να προχωρά σε συλλήψεις και να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων.

Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν τα ΜΑΤ, πως πολλά από τα χημικά που έριξαν έπεσαν ακόμα και μέσα σε σχολείο. Σύμφωνα με πληροφορίες 3 παιδιά λιποθύμησαν και χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες. Τα μαθήματα διακόπηκαν και το σχολείο εκκενώθηκε.

Πηγή:
Πηγή: Twitter
ΦΩΤΟ
ΦΩΤΟ απόierissiotes.blogspot.gr

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι δεν έριξε χημικά μέσα στο σχολείο. ”Η αποπνικτική ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε από τα ελαστικά που έκαιγαν έξω οι κάτοικοι” δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Χρήστος Μανούρας. Όπως είπε οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών στην είσοδο του χωριού όταν εμποδίστηκαν από συγκεντρωμένους κατοίκους

Πηγή:
Πηγή: Twitter

Οπως δήλωσε στο Newsit η κυρία Λένα Παναγιωτοπούλου μαθητριας που λιποθύμησε απο τα χημικά στο σχολείο της Ιερισσού μπροστά στο αστυνομικό τμήμα Ιερισσού είναι το σχολείο της Ιερισσού, έχουν κατεβεί 10 κλούβες των ΜΑΤ, είμασταν μαζεμένοι απο τα χωριά Νέα Ρόδο, Ιερισσού και Ουρανούπολης, μας έριξαν χημικά ασύστολα.

Λιποθυμούσε ο κόσμος και ηλικιωμένες γυναίκες έπεφταν στο δρόμο. Τα χημικά μπηκαν και μέσα στο σχολείο, λιποθύμησαν παιδιά και το δικό μου συγκεκριμένα, ενα κορίτσι 13 χρονών που έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας γιατί έχει ασθμα. Μπήκαν οι γιατροί και τους έδωσαν τις πρώτες βοήθειες.Επικρατεί μια εμπόλεμη κατάσταση. Εχει κατεβεί ένας ολόκληρος στρατός εδώ.

Διάβασε περισσότερα στο newsit

Read More

And More