Πίσω στην κορυφή της σελίδας
03.12.2013 | 14:04
Άρτεμις Θύμιου Tweet me @artemis_thimiou

SmartWig: H "έξυπνη" περούκα της Sony που σου μετράει και την πίεση!

SmartWig: H έξυπνη περούκα της Sony που σου μετράει και την πίεση!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Κορίτσια,αλλά και αγόρια, ετοιμαστείτε για μία επαναστατική εφεύρεση made in Japan! Μετά τα έξυπνα κινητά και ότι άλλο σε έξυπνο κυκλοφορεί στην αγορά ήρθε και η “έξυπνη περούκα”. Μπορεί να σου ακούγεται αστείο αλλά είναι γεγονός! Πρόκειται για την SmartWig της Sony η οποία βέβαια δεν έχει κυκλοφορήσει στην αγορά αλλά ως ιδέα είναι... ανατρεπτική...Πέρα από τον προφανή λόγο που χρησιμοποιείται μια περούκα, για να στολίζει το κεφάλι μας δηλαδή, η συγκεκριμένη έχει κι άλλες λειτουργίες και η σημαντικότερη είναι να μας “δείχνει” τον δρόμο.

Η έξυπνη αυτή περούκα συνδέεται ασύρματα με έναν υπολογιστή από όπου παίρνει εντολές για να δίνει οδηγίες κατεύθυνσης σε αυτόν που την φοράει χάρη σε μία ενσωματωμένη συσκευή GPS. Πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να είναι σημαντικό εργαλείο για ανθρώπους με μειωμένη ή και καθόλου όραση.Σε διάφορα σημεία του κεφαλιού, όπως βλέπεις στην παραπάνω φωτογραφία, τοποθετούνται βομβητές και ενεργοποιούνται βάσει της κατεύθυνσης που θα πρέπει να ακολουθήσει αυτός που φοράει την SmartWig. Έχει όμως κι πολλές άλλες δυνατότητες! Δεν την αποκαλέσαμε τυχαία “έξυπνη”....Χάρη στους αισθητήρες της μπορεί να μετράει την θερμοκρασία του σώματος, την αρτηριακή πίεση και μπορεί ακόμη, σύμφωνα με τους εμπνευστές της, να καταγράφει ήχους και εικόνες τους οποίους θα μπορείς να βλέπεις ξανά, σε μια οθόνη.

Και έχουμε κι άλλα! Αυτός που θα φοράει την SmartWig θα μπορεί να χρησιμοποιεί τις φαβορίτες του για να προχωράει στην επόμενη διαφάνεια κατά την διάρκεια μας παρουσίασης ηλεκτρονικών διαφανειών. Δεξιά και αριστερά φαβορίτα ανάλογα με το πώς θέλει να "τρέξει" τις διαφάνειες. Φοβερό;Τέλος, να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τους εφευρέτες της η “έξυπνη περούκα” μπορεί να φτιαχτεί από αληθινή τρίχα και το μεγάλο της πλεονέκτημα είναι ότι συνδυάζει το πρακτικό με το αισθητικό! Εσύ, θα την δοκίμαζες;

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10