Σ. Αλαφούζος στο ”Μίλα”: Με τον πατέρα μου είχα κακή σχέση! Μου ζήτησε συγγνώμη στα 39 μου!

Ο Σωκράτης Αλαφούζος φιλοξενήθηκε σήμερα στην εκπομπή ”Μίλα” και μίλησε στην Τατιάνα, την Μαρία και την Σοφία για τη δύσκολη σχέση που είχε με τον πατέρα του και πολλά άλλα. Ο γνωστός ηθοποιός που αυτό το διάστημα δίνει σάρκα και οστά σε έναν νέο ρόλο μέσα από τα δικά του βιώματα, λόγω της προβληματικής αυτής σχέσης, είπε χαρακτηριστικά:

Για τη σχέση του με τον πατέρα του:
”Τον έβλεπα πολύ σπάνια -σε κοινωνικές εκδηλώσεις, στα 14 μου έμεινα μαζί του για ένα μήνα- και θυμάμαι αποσπασματικά πράγματα. Ουσιαστικά δεν υπήρχε εκεί σαν πατέρας για μένα. Υπήρχε ένταση μεταξύ των γονιών μου… Ο πατέρας μου ήταν ένας άνθρωπος πολύ ανοιχτός και ωραίος στην παρέα, πολύ καλός. Η συμπεριφορά του προς εμένα, πιστεύω ότι είχε να κάνει με τα δικά του βιώματα, πώς δηλαδή συμπεριφέρθηκαν σε εκείνον όταν ήταν παιδί. Πολλές φορές επαναλαμβάνουμε συμπεριφορές που βιώσαμε ως παιδιά και ήταν οικείες. Μάλλον δεν είχε συνειδητοποιήσει στο μυαλό του κάποια πράγματα και δεν τα είχε κωδικοποιήσει. Δεν ήξερε και δεν μπορούσε να συμπεριφερθεί σωστά στα παιδιά του… Εγώ πολλές φορές έμενα μόνος στο σπίτι, είχα φοβία, δεν μιλούσα πολύ, δεν εξωτερίκευα πράγματα. Κι όλα αυτά με ακολούθησαν στην πορεία. Είχα και οργή… Η μητέρα μου έκανε το καλύτερο που μπορούσε και κουράστηκε πολύ για να μας μεγαλώσει… Όταν μεγάλωσα συνειδητοποίησα ότι αυτό ήταν λογικό και δεν κατηγόρησα τον πατέρα μου για κάτι…”.

Για το παιδί του…
”Ένα παιδί θέλει πρακτικά να είσαι στη ζωή του. Θέλει να ξέρει ότι είσαι στη σκέψη του, ότι το νοιάζεται. Μπορεί δυο χωρισμένοι γονείς να είναι μακριά από το παιδί τους, αλλά έχει σημασία να του δείχνουν ότι το σκέφτονται, ότι το έχουν στο μυαλό και την καρδιά τους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και για το παιδί μου!… Εγώ αφού συμβουλεύτικα ειδικό, μίλησα ανοιχτά στο παιδί για αυτά που πρέπει να ξέρει.”.

Tέλος, ο Σωκράτης τόνισε πως οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουμε ότι την ευθύνη της ζωής μας την έχουμε μόνο εμείς, καθώς κι ότι πρέπει να λύνουμε τα προβλήματα και τα θέματά μας μόνοι μας κι όχι να ρίχνουμε τις ευθύνες ή να κατηγορούμε τους άλλους.

Read More

And More