Ο πατέρας του Σόλωνα που σκοτώθηκε στη διάβαση Ψυχικού: Θέλω να πιστεύω πως ο γιος μου είναι κάπου και μας βλέπει!

Το απόγευμα της Παρασκευής, και δύο χρόνια μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του δεκαπεντάχρονου μαθητή, Σόλωνα Καρυδάκη, στη διάβαση πεζών στη Λεωφόρο Κηφισίας, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της πεζογέφυρας στο ύψος της Στεφάνου Δέλτα στο Ψυχικό.

Η γέφυρα αυτή δημιουργήθηκε με την εθελοντική προσφορά πολλών ανθρώπων, και σκοπό έχει την προστασία παιδιών και άλλων πεζών που διασχίζουν το επικίνδυνο αυτό σημείο και φυσικά, την αποτροπή παρομοίων, με το προαναφερόμενο, συμβάντων.

Πρόκειται επίσης, για αποτέλεσμα πρωτοβουλίας της οικογένειας του αδικοχαμένου παιδιού και φίλων του, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι χρηματοδοτήθηκε από προσφορές ιδιωτών -από επιχειρηµατίες και το Πολυτεχνείο µέχρι δηµόσιες υπηρεσίες –∆ΕΗ, ΕΥ∆ΑΠ, Φωταέριο– που µετακίνησαν δωρεάν τα δίκτυά τους.

Όπως αναφέρει ο Σταύρος Θεοδωράκης το χρονικό του συμβάντος:

Ηταν ∆εκέµβριος του 2009, βράδυ Παρασκευής. Οι µαθητές έστηναν παρτάκια. Και ο Σόλωνας µπανιαρίστηκε, στολίστηκε και βγήκε στην Κηφισίας να συναντήσει τους φίλους του.

Ολοι µαζί πετάχτηκαν µέχρι το περίπτερο του Κολλεγίου να πάρουν κάποια σνακ, γυρνώντας στην Κηφισίας όµως ένα αυτοκίνητο που έτρεχε µε υπερβολική ταχύτητα δεν σταµάτησε στο κόκκινο φανάρι και έστειλε τον Σόλωνα από τη χαρά στην Εντατική.

Την Τρίτη πέθανε και οι γονείς του µέσα στο κλάµα τους σκέφτηκαν να δώσουν τα όργανα του γιου τους, µήπως και σωθούν άλλα παιδιά.

Την ίδια µέρα οι συµµαθητές του κατέλαβαν τη διάβαση και ζήτησαν να γίνει επιτέλους µια πεζογέφυρα για τους χιλιάδες µαθητές από το Κολλέγιο, το Αρσάκειο, το Μωραΐτη, αλλά και τα δηµόσια σχολεία της περιοχής, που περνούν πρωί, µεσηµέρι, βράδυ αυτόν τον δρόµο…”

Άκουσε τι είπε στη ραδιοφωνική εκπομπή με τον Σπύρο Χαριτάτο, “Γιάφκα”, ο πατέρας του Σόλωνα, Φαίδων Καρυδάκης:

”Kινητήρια δύναμη ήταν το ίδιο το σχολείο… Ήταν μια μεγάλη παρηγοριά για εμάς αυτή η προσπάθεια… Θέλω να πιστεύω πως ο γιος μου είναι κάπου και μας βλέπει!”

Read More

And More