Πίσω στην κορυφή της σελίδας
18.03.2011 | 19:45

Εγκαταλείπουν τα παιδιά τους στα χωριά SOS για... ένα πιάτο φαΐ!

Εγκαταλείπουν τα παιδιά τους στα χωριά SOS για... ένα πιάτο φαΐ!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Το θέμα αυτό είναι από τα σοβαρότερα και συγκλονιστικότερα που έχει δει το φως της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια. Γονείς που ζουν στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας αναγκάζονται να αποχωριστούν τα παιδιά τους επειδή δεν έχουν χρήματα να τα αναθρέψουν.

Οι απελπισμένοι γονείς προκειμένου να μη δώσουν για υιοθεσία τα παιδιά τους καταφεύγουν στη φιλόξενη αγκαλιά των παιδικών χωριών SOS. Τα στοιχεία που αποκαλύπτει στο Newsit o Διευθυντής Κοινωνικής Εργασίας και Έρευνας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας κύριος Στέργιος Σιφνιός, είναι γροθιά στο στομάχι.

Όπως είπε ο κ. Σιφνιός " το δεύτερο εξάμηνο του 2010 διαπιστώσαμε πως το 45% των περιπτώσεων που ήρθαν σε εμάς ειχαν ως βασική αιτία την οικονομική αδυναμία να φροντίσουν τα παιδιά τους. Ενας γονέας για να φτάσει στο σημείο να δώσει το παιδί του σημαίνει οτι έχει φτάσει στο όριο της φτώχειας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις εμείς όπως καταλαβαίνετε δεν αποφασίζουμε να πάρουμε τα παιδιά τόσο εύκολα. Προσπαθούμε πρώτα να βοηθήσουμε τις οικογένειες οικονομικά και να βρούν εργασία ώστε να κρατήσουν τα παιδιά τους και μόνο όταν αυτο δεν γίνεται αναλαμβάνουμε τα παιδιά. Ακομη πάντως και όταν τα παιδιά έρθουν σε εμάς προτρέπουμε τις οικογένειες να τα βλέπουν τακτικά διότι ο βασικός στόχος είναι να γυρίσουν στις οικογένειες τους το συντομότερο δυνατό".

Διάβασε περισσότερα στο newsit!

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10