Πίσω στην κορυφή της σελίδας
24.03.2011 | 12:52

Κατάφεραν να δημιουργήσουν σπέρμα σε εργαστήριο!

Κατάφεραν να δημιουργήσουν σπέρμα σε εργαστήριο!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Προς το παρόν το επίτευγμα αφορά σε... ποντίκια, αφού οι Ιάπωνες επιστήμονες προτίμησαν να πειραματιστούν με αυτά και όχι απευθείας με ανθρώπινο σπέρμα, ωστόσο η επιτυχία τους γεννά ελπίδες για τους άνδρες.Μέχρι τώρα, έστω και σε επίπεδο ποντικού, η δημιουργία σπέρματος εκτός σώματος θεωρούνταν αδύνατη.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Γιοκοχάμα τα κατάφεραν. "Θέλω να χρησιμοποιήσω την μέθοδό μας και σε άλλα μεγαλύτερα είδη, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων", δήλωσε ο επικεφαλής, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η νέα τεχνική θα βοηθήσει να αποκαλυφθούν οι μοριακοί μηχανισμοί για τη δημιουργία του ανθρώπινου σπέρματος και τελικά θα οδηγήσει σε νέες θεραπείες για την ανδρική υπογονιμότητα.

Όμως, άλλοι επιστήμονες, όπως ο ανδρολόγος, Άλαν Πέϊσι, του βρετανικού πανεπιστημίου του Σέφιλντ, εμφανίστηκαν πιο επιφυλακτικοί και είπαν ότι η επιτυχία της μεθόδου στα ποντίκια δεν εγγυάται ανάλογη επιτυχία και στους ανθρώπους, δήλωσαν πάντως ότι σε κάθε περίπτωση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα, για να δημιουργηθεί κάποια μέρα ανθρώπινο σπέρμα στο εργαστήριο, ως διαδικασία ρουτίνας
 

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10