Η αυτοκτονία της κόρης του μαράζωσε τον διάσημο καρδιοχειρουργό Π. Σπύρου

Ο διάσημος καρδιοχειρουργός Παναγιώτης Σπύρου έφυγε χθες Κυριακή στις 2.20 το μεσημέρι από καρδιακή ανακοπή σε ηλικία 76 χρόνων, βυθίζοντας στη θλίψη όχι μόνο την ιατρική και επιστημονική κοινότητα αλλά όλη την Ελλάδα.

Μετά από αλλεπάλληλα εγκεφαλικά επεισόδια, ο γιατρός είχε χάσει κάθε επαφή με το περιβάλλον και τα τελευταία δύο χρόνια νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης οπως πρώτο έγραψε το parousiazw.gr.

Η αυτοκτονία της αγαπημένης του κόρης το 2006 σημάδεψε για πάντα τον σπουδαίο καρδιοχειρουργό με το ανήσυχο πνεύμα. Δε συμφιλιώθηκε ποτέ με το θάνατο του παιδιού του.

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Newsit o θεράπων ιατρός του Βασίλης Βύζας είχε τεράστια αδυναμία στην κόρη του, έλεγε Σοφία και κολλούσε το στόμα του.

Ο κύριος Βύζας μιλά με συγκινηση για τον Παναγιώτη Σπύρου εγώ δεν είμαι μόνο γιατρός του, είμαι καρδιοχειρουργός και ήμουν και μαθητής του λέει και συνεχίζει η σχέση μας ήταν άλλη. Ο Σπύρου δεν ήταν μόνο ένας εξαιρετικός γιατρός ήταν σφαιρικός γιατρός και φυσικά πρωτοπόρος. Έχει γράψει ιστορία στις μεταμοσχεύσεις. Ηταν ο άνθρωπος που ενέπνευσε τους ασθενείς να χειρουργηθούν στην Ελλάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί μέχρι τότε όλοι έφευγαν στο εξωτερικό. Ηταν στυλοβάτης του ΕΣΥ.

Διάβασε περισσότερα και άκουσε τι είπε ο Βασίλης Βύζας, στο newsit

Read More

And More