Χωρίς Μετρό 1,5 εκατ. επιβάτες – Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία, τρόλεϊ, ΗΣΑΠ, Τραμ

Για άλλη μια μέρα οι οδηγοί θα “στενάξουν” στους δρόμους, το μποτιλιάρισμα θα είναι άνευ προηγουμένου και η ταλαιπωρία μεγάλη. Ειδικά για όσους καθημερινά μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είτε γιατί το θέλουν, είτε γιατί δε μπορούν να κινήσουν το αυτοκίνητό τους ή δεν έχουν κιόλας.
Το Μετρό δε θα κινηθεί ούτε σήμερα κι ας κρίθηκε παράνομη η απεργία των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς. Η απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου φαίνεται ότι δεν έχει καμία σημασία. “Το αίτημα μας να μην περικοπούν οι αποδοχές μας είναι καθ’ όλα νόμιμο, όπως και κάθε άλλου εργαζομένου. Η αγωνιστική μας έτσι κινητοποίηση είναι καθ’ όλα νόμιμη, όσο ακριβώς και ο πολύχρονος αγώνας των δικαστών” ήταν η απάντηση του Σωματείου Λειτουργίας Εργαζομένων στο Μετρό και 1,5 εκατομμύριο πολίτες που καθημερινά μετακινούνται με το Μετρό, πρέπει να βρουν άλλο τρόπο να πάνε στις δουλειές τους.
Και δε φτάνει μόνο ότι το Μετρό δε θα κινηθεί ούτε σήμερα. Η ταλαιπωρία που περιμένει τους πολίτες θα γίνει ακόμη χειρότερη, αφού στο… χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και άλλοι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Λεωφορεία και τρόλεϊ τραβούν χειρόφρενο (σήμερα ΚΑΙ αύριο) από τις 11:00 έως τις 16:00, ενώ ΗΣΑΠ και Τραμ δε θα κινηθούν από τις 12:00 έως τις 16:00.

Read More

And More