Στράτος Τζώρτζογλου: Η νέα του ζωή στην Νέα Υόρκη μαζί με τον γιο του!

Ένα νεό ξεκίνημα στην ζωή του αλλά και στην καριέρα του κάνει ο Στράτος Τζώρτζογλου. Ο ηθοποιός μαζί με τον γιο του Αλκιβιάδη μετακόμισε μόνιμα στην Νέα Υόρκη. Μετά από μια σημαντική καριέρα στον χώρο του θεάτρου αλλά και της ελληνικής και κυπριακής τηλεόρασης ο Στράτος τα αφήνει πίσω του και ετοιμάζει τα νέα του επαγγελματικά σχέδια στον νέο τόπο διαμονής του.

Η ιδέα να πας Αμερική είναι απωθημένο ή επιλογή;

Όταν ημουν 22 χρονών, ο Elia Kazan μου είχε πει πως ήμουν η΄δη μεγάλος για την Αμερική. Θα έπρεπε να έχεις πάει ήδη απο τα 17 σου επισήμανε. Τότε δεν το αποφάσιζα. Τελικά έμεινα στην Ελλάδα, γιατί ήθελα να είμαι κοντά στην μάνα μου, τον πατέρα μου, τα αδέρφια μου και την Μαρία. Αργότερα γεννήθηκε ο Αλκιβιάδης και ήταν ακόμα πιο δύσκολο.

Τι άλλαξε και αποφάσισες να δοκιμάσεις την τύχη σου με τον γιο σου στην Νέα Υόρκη;

Η αλήθεια είναι πως ήταν δική του επιθυμία να πάμε στην Αμερική. Το ήθελε πολύ. Εδώ και δύο μήνες, είναι ήδη εκεί για την τελευταιά τάξη του Λυκείου. Μάλιστα, τα πάει πολύ καλά. Καλύτερα απ΄ ότι στην Ελλάδα.

Που μένετε;
Έχουμε νοικιάσει ένα πολύ μικρό σπιτάκι, σχεδόν σαν γκαρσονιέρα.

/

Έχεις πράσινη κάρτα για να εργαστείς;
Την πήρα περσι, έπειτα απο δύο χρόνια παραμονής στο Λος Άντζελες. Σε δυο χρόνια θα έχω και αμερικανικό διαβατήριο.

Τι πιστεύεις χρειάζεται η Αμερική για να πετύχεις;

Να μην τρελαθείς από το άγχος σου να πετύχεις γρήγορα. Να είσαι τυχερός στο να βρεις καλό ατζέντη. Και να μην είσαι αλαζόνας.

Στην Αμερική πηγαίνεις έχοντας οικονομική άνεση;
Δεν υπάρχει οικονομικήευχέρεια. Δεν έχω πολλά χρήματα μαζί μου, αλλά με ενδιαφέρει πρώτα από όλα να αισθάνεται καλά ο Αλκιβιάδης.

Γιατί επέλεξες τη Νές Υόρκη και όχι το Λος Άτζελες, όπου γυρίζονται σχεδόν όλες οι ταινίες;
Ο τρόπος ζωής στην Νές Υόρκη είναι πιο κοντά στην Ευρώπη και έτσι δεν νιώθω τόσο ξένος όσο στο Λος Άτζελες, όπου η νοοτροπία είναι καθαρά αμερικανική. Επίσης, η Νέα Υόρκη έχει περισσότερα θέματα.

Read More

And More