Ελεύθερος με 1 εκατομ. εγγύηση ο Στρος Καν – Θα φορά ηλεκτρονικό βραχιόλι!

Ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν θα ανακτήσει σήμερα την ελευθερία του αφού καταβάλει εγγύηση 1 εκατομμυρίου ευρώ, όμως η εμπλοκή του με την αμερικανική δικαιοσύνη, η οποία απήγγειλε σε βάρος του επισήμως κατηγορίες για σεξουαλικά αδικήματα, θα παραταθεί για πολλούς μήνες.
Κατηγορίες απαγγέλθηκαν χθες επισήμως εναντίον του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ για σεξουαλικά αδικήματα, στα οποία περιλαμβάνονται αυτά της απόπειρας βιασμού και της σεξουαλικής επίθεσης εναντίον μιας καμαριέρας στο ξενοδοχείο Sofitel του Μανχάταν.
Το δικαστήριο τον άφησε πάντως ελεύθερο υπό όρους, μετά την καταβολή εγγύησης ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Εκτός από την καταβολή της εγγύησης αυτής, ο Στρος-Καν δεσμεύτηκε να καταθέσει εγγύηση 5 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία θα κατασχεθούν από τη δικαιοσύνη σε περίπτωση που παραβιάσει τους όρους της αποφυλάκισης του.

Οι δικαστές αποφάσισαν πως ο κ. Στρος-Καν θα τεθεί σε κατ’ οίκον κράτηση, θα ελέγχεται ηλεκτρονικά και θα χρειαστεί να παρακολουθείται από έναν ένοπλο σωματοφύλακα. Ακόμη θα πρέπει να παραδώσει στις αμερικανικές αρχές όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφά του, ενώ θα πρέπει να φοράει ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι

Ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν θα παρουσιαστεί εκ νέου ενώπιον του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης στις 6 Ιουνίου, με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης.

Πάντως, ο Αμερικανός εισαγγελέας ενώπιον του δικαστηρίου δήλωσε ότι ο Nτομινίκ Στρος-Καν “έχει πολλούς λόγους να διαφύγει εάν αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση”, απορρίπτοντας τη θέση της υπεράσπισής του που ισχυρίστηκε ότι ο κ. Στρος-Καν είναι ένας “σεβαστός άνθρωπος” που δεν θα επιχειρήσει να διαφύγει εάν η δικαιοσύνη αποφασίσει να τον αφήσει ελεύθερο με εγγύηση.


H σύζυγος και η κόρη του Ντομινίκ Στρος Καν

Νωρίτερα οι ένορκοι τον είχαν παραπέμψει σε δίκη για επτά κατηγορίες περιλαμβανομένης απόπειρας βιασμού και δύο πράξεων σεξουαλικής επίθεσης.

Η σύζυγος του Ντομινίκ Στρος Καν, Αν Σινκλέρ, συνοδευόμενη από μια από τις κόρες του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, έφθασε στο δικαστήριο του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη όπου παρέστη στην ακρόαση της αίτησης για αποφυλάκιση του συζύγου της, δήλωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η κυρία Σινκλέρ, φορώντας σκούρο σακάκι και φούστα, έφθασε με τη νεαρή γυναίκα και κάθισαν στην αίθουσα του δικαστηρίου, μπροστά από περίπου εκατό δημοσιογράφους, και η Αν Σινκλέρ κρατούσε το χέρι της κόρης του DSK στο δικό της. Και οι δύο γυναίκες ήταν εμφανώς συγκινημένες, ενώ η κόρη του Στρος-Καν ανέπνεε βαριά για να μην κλάψει.

Όπως διαβάσαμε στο newsit, οι αμερικανικές αρχές εξέφρασαν από την πρώτη μέρα που ο Ντομινίκ Στρος Καν βρέθηκε στις φυλακές Ράικερς φόβους μήπως αυτοκτονήσει. Για αυτό και τον φωτογράφησαν να φορά το ειδικό γιλέκο. Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, πάντως, είναι “αισιόδοξος και καλά στην υγεία του”.

Οι αμερικανικές αρχές έδωσαν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα μια φωτογραφία της καμαριέρας. Φυσικά, το πρόσωπό της δε φαίνεται. Η γυναίκα είναι καλυμμένη με σεντόνι και μεταφέρεται συνοδεία αστυνομικού.

Read More

And More