Μ. Ορφανού: Κουράστηκα να λέω ”γεια σας, είμαι η Μίνα και είμαι τρανσέξουαλ”!

Η ηθοποιός Μίνα Ορφανού, που οι περισσότεροι γνώρισαν από τη συμμετοχή της στην ταινία ”Στρέλλα”, σε συνέντευξη που έδωσε μίλησε για τον ρατσισμό που βίωσε όταν παραδέχτηκε πως είναι τρανσέξουαλ, τη μοναξιά, τη διασημότητα και την συμμετοχή της σε καθημερινή σειρά.

Σχετικά με την συμμετοχή της σε σειρά του MEGA και το αν φοβάται την υπερέκθεσή της στη δημοσιότητα, η Μίνα είπε χαρακτηριστικά στο περιοδικό ”ΕΓΩ Weekly”: ”Αν και δεν μπορώ να πω τίποτε ακόμη επισήμως, γνωρίζω τι πάω να κάνω και δεν το φοβάμαι”. Και συνέχισε σχετικά με την προσωπική της ζωή, που μπορεί ν’ αρχίσει και πάλι ν’ απασχολεί τα περιοδικά: ”Έχει λήξει αυτή η ιστορία. Πάμε μπροστά. Βάζω ένα Χ και συνεχίζω. Κουράστηκα να λέω ”γεια σας, είμαι η Μίνα και είμαι τρανσέξουαλ”.

Αν πάνε όλα καλά οικονομικά, σκέφτεται να μετακομίσει σε βίλα στα προάστια; ”Πιστεύω ότι τα μυαλά μου δεν θα πάρουν ποτέ αέρα, γιατί δεν το επιτρέπω. Τι να μένεις στην Καλλιθέα, τι να μένεις στη Φιλοθέη. Στην Ελλάδα ζούμε. Αν θέλεις να είσαι… grande, αγόρασε ένα διαμέρισμα και μετακόμισε στο Παρίσι να βλέπεις τον Πύργο του Άιφελ”.

Την αναγνωρίζουν στο δρόμο; ”Είμαι χαμηλών τόνων. Πολλές φορές με σταματούν στο δρόμο και με ρωτούν ”Είστε η Μίνα Ορφανού;” Κι εγώ απαντώ ”Όχι, της μοιάζω!” Γιατί εγώ το βλέπω σαν δουλειά, όχι για να γίνω διάσημη. Γινόμαστε γνωστοί, γιατί μας αγαπάει ο κόσμος. Το ίδιο εύκολα που σε ανεβάζει, το ίδιο εύκολα σε κατεβάζει. Δεν είχα να φάω όταν έφυγα από το σπίτι μου. Και τώρα θα το παίξω σταρ και θα σηκώσω μπαϊράκι;”

Μετά την επιτυχία της ”Στρέλλας”, την φλερτάρουν; ”Όχι, μετά δεν με πλησίαζαν ερωτικά. Δυστυχώς, σε αυτό η ταινία με ”χαντάκωσε”. Ή μάλλον, χαντακώθηκα, γιατί επιλογή μου ήταν να μην έχω προσωπική ζωή. Είχα σχέση με ένα παιδί – ήξερε τι ήμουν. Μετά την ταινία, ξέρουν ποια είμαι, και είναι άσχημο στα 28 μου, να μην έχω σύντροφο.”

Ρατσιστική αντιμετώπιση, έχει βιώσει; Βιώνει και σήμερα; ”Περπατώ και με δείχνουν με το δάχτυλο. Μου κοστίζει, δεν είμαι αναίσθητη. Στο νησί που γεννήθηκα και μεγάλωσε, δεν μου αρέσει να πηγαίνω. Πέρα από την αγάπη των γονιών μου, προτιμώ να πεθάνω, παρά να μείνω εκεί. Η μητέρα μου, μου είχε πει: ”Ο δρόμος που διάλεξες, είναι μοναχικός.” Είχε δίκιο.”

Τέλος, ανέφερε πως το όνειρό της, έχει γίνει πραγματικότητα. ”Ήθελα να γίνω γυναίκα κι έγινα! Αλλά δεν ήθελα να γίνω η οποιαδήποτε γυναίκα. Ήθελα να έχω ωραία εμφάνιση, γούστο και να είμαι καλός άνθρωπος”, είπε η Μίνα χαρακτηριστικά.

Read More

And More