Μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σε μία μοναδική Συναυλία Αλληλεγγύης!

Σκοπός της συναυλίας είναι η συγκέντρωση φαρμάκων και τροφίμων, τα οποία θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στο Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Περιστερίου.

Ο Λάκης Χαλκιάς, αντιπρόεδρος της Ένωσης Τραγουδιστών Ελλάδος, ανέφερε πως, όπως το 1990 οι τραγουδιστές διοργάνωσαν στο Ολυμπιακό Στάδιο συναυλία ευαισθητοποίησης για τον ιό του Έιτζ, έτσι και σήμερα, οι μουσικοί ανταποκρίνονται στη δύσκολη συγκυρία της κρίσης. Ύστερα από πρόσκληση της Ένωσης, όλοι οι καλλιτέχνες δήλωσαν «παρών» και μέσα σε λίγα λεπτά η λίστα είχε συμπληρωθεί.

Τα καθημερινά τηλεφωνήματα προς την ΕΤΕ από μέλη της Ένωσης που δεν μπορούσαν να πληρώσουν τρόφιμα, φάρμακα, λογαριασμούς της ΔΕΗ και άλλα, στάθηκαν αφορμή για τη συναυλία, δήλωσε ο Τάσος Σκόνδρας.

Ο κ. Κοντογιάννης σημείωσε πως τέτοιες προσπάθειες οφελούν και τους ίδιους τους τραγουδιστές, γιατί είναι καιρός να «ζυμωθούν» με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, ώστε η μουσική να ξαναβρεί τον πολιτιστικό-κοινωνικό της χαρακτήρα.

«Η αλληλεγγύη είναι το εργαλείο για την εποχή, που ζούμε, ιδιαίτερα προς τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ένα δύσκολο και αβέβαιο μέλλον» είπε η Μελίνα Ασλανίδου.

Ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, υπογράμμισε από την πλευρά του πως «ουδείς πρέπει να ανέχεται να υπάρχουν άνθρωποι που πηγαίνουν για ύπνο πεινασμένοι και πως η δημοκρατία παύει να υφίσταται, όταν τα μέλη της νιώθουν υποταγμένα στους ισχυρούς, ή στη μοίρα τους, ή όταν ο καθένας σκέφτεται μόνον τον εαυτό του».

Στη συναυλία θα λάβουν μέρος με αλφαβητική σειρά οι τραγουδιστές: Αγάθωνας, Χρόνης Αηδονίδης, Χάρις Αλεξίου, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μελίνα Ασλανίδου, Πέτρος Γαϊτάνος, Γλυκερία, Μελίνα Κανά, Δημήτρης Κοντογιάννης, Αντώνης Κυρίτσης, Κώστας Μακεδόνας, Γιώργος Μαργαρίτης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μπάσης, Βασίλης Λέκκας, Χρήστος Νικολόπουλος, Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Διονύσης Τσακνής, Μπάμπης Τσέρτος, Χρήστος Τσιαμούλης, Λάκης Χαλκιάς. Η παρουσίαση της εκδήλωσης θα γίνει από τον Γρηγόρη Βαλτινό.

Οι καλλιτέχνες θα εμφανιστούν αφιλοκερδώς και η είσοδος για κοινό θα είναι ελεύθερη.

Read More

And More