Πίσω στην κορυφή της σελίδας
15.03.2012 | 19:21

Τέλος οι συναυλίες αλληλεγγύης στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραία! Δες την επίσημη ανακοίνωση

Τέλος οι συναυλίες αλληλεγγύης στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραία! Δες την επίσημη ανακοίνωση
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Ο Γιώργος Νταλάρας δέχθηκε σφοδρή επίθεση κατά την διάρκεια των συναυλιών αλληλεγγύης που ξεκίνησε στις γειτονίες της Αθήνας και του Πειραιά. Ο τραγουδιστής εμφανίστηκε ήρεμος και απτόητος μετά το πρώτο επεισόδιο με τα γιαούρτια. Ωστόσο, οι έντονες αντιδράσεις συνεχίστηκαν!

Ο καλλιτεχνικός χώρος διχάστηκε αφού κάποιοι έσπευσαν να τον υπερασπιστούν ενώ κάποιοι άλλοι εξέφρασαν μία άλλη άποψη. Μετά από όλα αυτά, η διοργανώτρια εταιρεία αποφάσισε να σταματήσει εντελώς τις συναλίες.

Διάβασε την επίσημη ανακοίνωση της διοργάνωσης:

"Τα φαινόμενα βίας, οι τραυματισμοί μουσικών και η καταστροφή μουσικών οργάνων, ιδιαίτερα στην τελευταία συναυλία, έχουν αναιρέσει το νόημα και το χαρακτήρα των μουσικών εκδηλώσεων που σχεδιάσαμε. Ξεκινήσαμε με την πρόθεση, να οργανώσουμε συναυλίες άρτιες καλλιτεχνικά και τεχνικά, με ελεύθερη είσοδο στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, όπως έτσι ακριβώς θα τις παρουσιάζαμε και σε ένα κεντρικό θέατρο της πόλης.

Τα γεγονότα που ακολούθησαν είναι γνωστά σε όλους. Αυτοί που έπρεπε να καταδικάσουν, καταδίκασαν και αυτοί που «νόμιζαν» ότι έπρεπε να χαρούν, χάρηκαν. Η βία των λίγων επιβλήθηκε στους πολλούς κατακτώντας το «ζωτικό της χρόνο» στα ΜΜΕ. Επειδή η χρονική συγκυρία, ενόψει των επερχόμενων εκλογών απαιτεί νηφαλιότητα, ξεκάθαρα μηνύματα και περίσκεψη, δε θα προσφέρουμε μια ακόμα ανοιχτή εκδήλωση, αφορμή και πεδίο τυφλής αντιπαράθεσης σε όσους επιθυμούν κάτι τέτοιο. Δε θα μετατρέψουμε τους χώρους μαζικής προσέλευσης του κόσμου σε αρένα, για αυτούς που επιδιώκουν με τις ενέργειές τους, να συνεχίσουν τον κύκλο της βίας των άκρων. Τώρα, απαιτείται κατανόηση και αναβολή κάθε δράσης που αλλάζει το νόημα της πρωτοβουλίας μας.

Σταματούμε εδώ, παρότι είναι προφανές ότι μπορούμε και έχουμε να πούμε πολλά περισσότερα από αυτά που διαδραματίστηκαν πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτά στην ώρα τους! Θεωρούμε όμως, ότι η οποιαδήποτε ανακύκλωση των γεγονότων, ενισχύει αντιδημοκρατικές προθέσεις και πρακτικές, κανονικοποιεί τη βία και αναπαράγει την πόλωση, δημιουργώντας ένα εύφλεκτο υλικό που απειλεί όλους μας αυτήν τη δύσκολη ώρα.

Με ψυχραιμία, στο επανιδείν. "

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10