Για πρώτη φορά μετά την κατοχή, θα ανοίξουν τα σχολεία χωρίς βιβλία

Χωρίς βιβλία, χωρίς δασκάλους, χωρίς καθηγητές: η Δεύτερα πλησιάζει, ο αγιασμός στα σχολεία θα γίνει κανονικά αλλά χωρίς τα απολύτως απαραίτητα! Μετά την ΟΛΜΕ και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Οργανισμού Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων «φωνάζει» ότι η φετινή θα είναι η χειρότερη χρονιά στην ιστορία μετά το 1946! Από τότε είχαν να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς οι μαθητές να έχουν βιβλία. Μόνο που τότε, είχαμε πόλεμο και μάλιστα εμφύλιο!

Η κατάσταση δεν αναμένεται να βελτιωθεί άμεσα. Η πιο… αισιόδοξη εκτίμηση είναι ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα το Νοέμβριο. Έως τότε, οι μαθητές θα κάνουν μάθημα με φωτοτυπίες. Οι οποίες είναι πιο ακριβές από τα βιβλία…

Ένα βιβλίο κοστίζει 0,80 λεπτά, ενώ 40 σελίδες φωτοτυπιών κοστίζουν 4 ευρώ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΟΔΒ, κ. Λυκόπουλος είπε ότι μέχρι τη Δευτέρα υπολογίζεται πως θα έχουν σταλεί στα σχολεία περίπου το 20% των βιβλίων, έως τα τέλη Οκτωβρίου το 60% και η κατάσταση αναμένεται να έχει εξομαλυνθεί πλήρως έως το Νοέμβριο.

Και όλα αυτά ενώ, όπως τόνισαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό και μέλη της ΟΛΜΕ, στα περισσότερα σχολεία τα φωτοτυπικά μηχανήματα δεν είναι επαγγελματικά και εκφράζονται ανησυχίες αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις χιλιάδων μαθητών.

Διάβασε περισότερα στο newsit

Read More

And More