Πίσω στην κορυφή της σελίδας
22.12.2010 | 08:30

Xωρίς μέσα μεταφοράς σήμερα. Οργή στους δρόμους!

Xωρίς μέσα μεταφοράς σήμερα. Οργή στους δρόμους!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Σήμερα είναι η ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Χειρόφρενο στα πάντα λοιπόν και στους δρόμους της Αθήνας αναμένεται και πάλι κυκλοφοριακό χάος και ταλαιπωρία για τους οδηγούς.

Την ίδια μέρα,σηκώνουν χειρόφρενο οι εργαζόμενοι και στον ΟΣΕ.

Την Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου, τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 09:00 έως τις 21:00 το βράδυ, ενώ οι εργαζόμενοι σε μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Δηλαδή δρομολόγια θα γίνονται από τις 09:00 μέχρι τις 22:00.

Την Παρασκευή, παραμονή των Χριστουγέννων, τα λεωφορεία δε θα κυκλοφορήσουν 12:00 με 16:00, ενώ όλα τα υπόλοιπα μέσα θα κινηθούν κανονικά.

Στάσεις εργασίας παντού...

Πέρα από την τρίωρη στάση εργασίας (12:00-15:00) στην Αττική που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, υπάρχουν κι άλλοι εργαζόμενοι που θα απέχουν από την εργασία τους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Έχει, επίσης, προγραμματιστέι συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στη μία το μεσημέρι.

Από τις 11:00 το πρωί ως λήξη της βάρδιάς τους, θα απέχουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς η ΠΟΕ-ΟΤΑ κήρυξη τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας, με αίτημα την «υπεράσπιση βασικών εργασιακών και οικονομικών δικαιωμάτων, που αμφισβητούνται και ανατρέπονται από τις ασκούμενες πολιτικές».

Με τη νέα στάση εργασίας αναμένεται διόγκωση του ήδη υπάρχοντος προβλήματος των συσσωρευμένων -εδώ και 20 μέρες- σκουπιδιών στις γειτονιές της πρωτεύουσας. Οι λευκές απεργίες των εργαζομένων στον ΧΥΤΑ της Φυλής αρχικά, λόγω μη ανανέωσης της σύμβασης των 100 εργαζομένων στο χώρο και στη συνέχεια οι απεργίες των εργατοϋπαλλήλων, μονίμων και συμβασιούχων, στον δήμο της Αθήνας, δημιούργησαν συνθήκες αποφοράς στη πόλη.

Στην τρίωρη στάση εργασίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, συμμετέχουν οι μόνιμοι και δόκιμοι λιμενεργάτες του ΟΛΠ, οι επόπτες και αρχιεργάτες του Οργανισμού, καθώς και τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜ.Υ.Λ.Ε). Στάση εργασίας έχει εξαγγείλει και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Σε στάση εργασίας προχωρά η ΟΛΜΕ την Τετάρτη από τις 12 ως τις 2 το μεσημέρι.
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10