Αφού ταλαιπώρησαν τους εκδρομείς ζητούν διάλογο με την κυβέρνηση οι οδηγοί ταξί!

Εκατοντάδες τουρίστες μέσα στο λιοπύρι σέρνουν τις βαλίτσες τους και περπατούν για χιλιόμετρα για να μπορέσουν να απολαύσουν το υπέροχο ελληνικό καλοκαίρι. Επιμένουν παρα τα όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες, παρά τα όσα μεταδίδουν ελληνικά και ξενα ΜΜΕ για την ταλαιπωρία που τους περιμένει. Και ελπίζουν οτι οι ιδιοκτήτες ταξί θα τους σεβαστούν, τόσο εκείνους όσο και τους συμπατριώτες τους που πασχίζουν εν μέσω οικονομικης κρίσης να κερδίσουν κάτι από τους καλοκαιρινούς μήνες. Αμ δε!

Ο πολεμος είναι γεγονός! Οι σχέσεις της κυβέρνησης με τους ιδιοκτήτες ταξί έχουν φτάσει στ’ άκρα, με τους τελευταίους να προχωρούν σε ενέργειες, όπως αποκλεισμοί εθνικών οδών, λιμανιών και αεροδρομίων, δίνοντας άλλη μια μαχαιριά στον τουρισμό.
Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν και η Ελλάδα για πολλοστή φορά είναι στο επίκεντρο όλου του κόσμου και πάλι για κακό λόγο, ξαφνικά προέκυψε μία ανακοίνωση με την οποία οι ιδιοκτήτες ταξί μοιάζουν να ζητούν να αποκλιμακωθεί αυτή η ένταση.
Αυτό προκύπτει από μία ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το απόγευμα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων, ΠΟΕΙΑΤΑ, και επιδέχεται πολλαπλές ερμηνείες. Η ουσία, πάντως, είναι ότι η Ομοσπονδία λέει πως είναι έτοιμη για διάλογο χωρίς σκοπιμότητες.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: “Εδώ και έναν μήνα περίπου ο κλάδος κατέθεσε τις προτάσεις στον υπουργό, κ. Γιάννη Ραγκούση. Η παρέμβαση του πρωθυπουργού για ουσιαστικό διάλογο χωρίς προκαταλήψεις, του κυβερνητικού εκπροσώπου, κ. Μόσιαλου, σήμερα 1/8 στην κρατική τηλεόραση, καθώς και οι προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των άλλων κομμάτων, δείχνουν ότι μπορούμε να προχωρήσουμε σε άμεσο διάλογο χωρίς σκοπιμότητες, και να γίνει αποκλιμάκωση των απεργιών. Δε μπορούμε να καταλάβουμε ποια είναι η σκοπιμότητα που δεν επιτρέπει στον κ. Ραγκουση ένα μήνα τώρα να προχωρήσει σε διάλογο με το πλαίσιο που έθεσε ο πρωθυπουργός. Μήπως υπάρχουν συμφέροντα που θέλουν να εξυπηρετηθούν κάποιοι και υπονομεύεται ο τουρισμός; Εμείς, και σήμερα ακόμα, είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε με την κυβέρνηση τις προτάσεις του πρωθυπουργού και του κ. Μόσιαλου με σκοπό την αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων”.

Read More

And More