Πίσω στην κορυφή της σελίδας
11.02.2012 | 21:28

Κόβουν το ρεύμα από το θέατρο του Σ. Ληναίου! Κραυγή απόγνωσης από το γνωστό ηθοποιό

Κόβουν το ρεύμα από το θέατρο του Σ. Ληναίου! Κραυγή απόγνωσης από το γνωστό ηθοποιό
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Ο Στέφανος Ληναίος είναι μια από τις πιο σπουδαίες προσωπικότητες στον κόσμο του θεάτρου. Ο ίδιος μάλιστα είναι και ιδρυτής του θεάτρου "Άλφα". Πρόσφατα είχε μια δυσάρεστη έκπληξη όταν του έφτασε τελεσίγραφο από την ΔΕΗ σύμφωνα με το οποίο αν δεν πληρώσει το χαράτσι ύψους €4.580 η ΔΕΗ θα προβεί σε διακοπή ηλεκτροδότησης του θεάτρου!

Το επόμενο βήμα του Στέφανου Ληναίου το βράδυ ήταν να στείλει επιστολή στον Δήμο Αθηναίων την οποία και κοινοποίησε στην ΔΕΗ. Στην συγκεκριμένη επιστολή ο ίδιος δηλώνει ότι αδυνατεί να εξοφλήσει το "χαράτσι", που το χαρακτηρίζει "παράνομο και απάνθρωπο". Σύμφωνα με την Espressο, στην συγκεκριμένη επιστολή αναφέρει: "Το μόνο μου έσοδο, εκτός από την υποτυπώδη σύνταξή μου, είναι τα εισιτήρια από τις παραστάσεις του θεάτρου “Αλφα”, το οποίο λειτουργεί έξι μήνες τον χρόνο και η σημερινή κρίση το έχει φέρει, όπως τα περισσότερα θέατρα, σε κατάσταση απελπισίας. Τα ανελαστικά έξοδα του θεάτρου ανέρχονται ετησίως σε 30.000 ευρώ και ουδέποτε επιχορηγήθηκα από το κράτος ή από οιονδήποτε άλλο δημόσιο, δημοτικό ή ιδιωτικό φορέα".

Στην ίδια επιστολή απαριθμεί τις ζημιές που έχει υποστεί το θέατρό του αφού βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Πολυτεχνείο.

"Το θέατρο “Αλφα” καταστράφηκε από τις φοβερές πλημμύρες της 2ης Νοέμβρη 1977, με απόλυτη ευθύνη του δήμου Αθηναίων και των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, καθ’ όσον είχαν αφαιρεθεί τα κρύσταλλα από τα φρεάτια του πεζοδρομίου, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το υπόγειο σούπερ μάρκετ, να γκρεμιστεί η μεσοτοιχία με το θέατρο και να μεταβληθεί όλη η αίθουσα σε λίμνη. Αποκατέστησα μόνος, μέσα σε ένα μήνα, τις τεράστιες ζημίες που είχα υποστείί, χωρίς την παραμικρή ευθιξία και χωρίς καμία χρηματική αποζημίωση από οποιονδήποτε δημόσιο, δημοτικό ή ιδιωτικό φορέα. Ομως, κάθε χρόνο με αναγκάζετε να πληρώνω δημοτικά τέλη για τις σπασμένες βιτρίνες!".

Ωστόσο, το πιο συγκινητικό μέρος της επιστολής είναι το σημείο στο οποίο αναφέρεται στην δικτατορία: "Επί σαράντα χρόνια με τη σύζυγό μου Ελλη Φωτίου και όλους τους συνεργάτες μας προσπαθούμε σε αυτό τον χώρο να υπηρετούμε το καλό θέατρο. Εχουμε υποστεί αμέτρητες διώξεις στα χρόνια της δικτατορίας, ενώ εδώ και πέντε χρόνια υπομένουμε νέες ταλαιπωρίες, καθ’ όσον όλη η περιοχή έχει μεταβληθεί σε γκέτο ναρκομανών και λαθρομεταναστών, με αποτέλεσμα να μην την πλησιάζει άνθρωπος, μόλις δύσει ο ήλιος. Το θέατρο “Aλφα” λειτουργεί πλέον με φόβο μόνο κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Κατόπιν όλων των πιο πάνω σας επιβεβαιώνω και δηλώνω ότι αδυνατώ να πληρώσω το αποκαλούμενο “χαράτσι», το οποίο, πέραν της προσωπικής μου αδυναμίας, θεωρώ και παράνομο και απάνθρωπο".

Τώρα αναμένουμε την απάντηση. Θα δικαιωθεί ο Στέφανος Ληναίος και θα συνεχίσει να λειτουργεί το θέατρο Άλφα ή μήπως όχι; Ο χρόνος θα δείξει.

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10