Ο θίασος του Εθνικού Θεάτρου βγήκε στους δρόμους! Φωτογραφίες!

Έναν πρωτότυπο και χαρούμενο τρόπο επέλεξε ο θίασος του Εθνικού Θεάτρου για να διαφημίσει την παράσταση “Κύκλωψ”. Τα μέλη της “περιόδευσαν” στην Αθήνα σε ένα διπλό λεωφορείο και έπαιξαν ζωντανά σε δρόμους, μαγαζιά και πλατείες!


Με ένα ειδικά κατασκευασμένο διπλό λεωφορείο των Οδικών Συγκοινωνιών, ο θίασος του Κύκλωπα περιόδευσε σε διάφορα σημεία της Αθήνας.


Οι ηθοποιοί του Κύκλωπα επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο και παρουσίασαν μία πρώτη εικόνα – έκπληξη από το σατυρικό δράμα του Ευριπίδη στους θεατές που βρέθηκαν στις 4 στάσεις που έκαναν. Ο Κύκλωψ του Ευριπίδη, το μοναδικό σατυρικό δράμα που έφτασε ακέραιο ως τις μέρες μας, θα παρουσιαστεί στις 2 και 3 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου, με πρωταγωνιστή στο ρόλο του Κύκλωπα, τον Δημήτρη Πιατά.


Πρώτη στάση ένα κεντρικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας…


… όπου ο… Κύκλωπας Δημήτρης Πιατάς ερμήνευσε το σατιρικό του ρόλο!


Επόμενη στάση ήταν η πλατεία Μοναστηρακίου, με το θίασο σε δράση!


Υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής, ο μεγάλος μας κωμικός προσκάλεσε το κοινό στην παράσταση.


Μία ακόμη στάση έκανε ο θίασος στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.


Το κέφι ήταν φυσικά διάχυτο, ο καλύτερος τρόπος για να διαφημιστεί μία σατιρική παράσταση!

Λίγα λόγια για το έργο
Ο Σιληνός και οι γιοι του, οι Σάτυροι, βγαίνουν στο πέλαγος για να κυνηγήσουν τους Τυρρηνούς ληστές που έκλεψαν τον Διόνυσο, αλλά ναυαγούν στο νησί των Κυκλώπων. Έτσι, από υπηρέτες του Βάκχου γίνονται βοσκοί και οικονόμοι του Πολύφημου. Η ζωή τους κυλάει βασανιστικά, μέχρι που εμφανίζεται στην ακτή ένα ελληνικό καράβι, με τον Οδυσσέα και τους συντρόφους του. Ο Σιληνός υποδέχεται θερμά τους ταξιδιώτες και ανταλλάσσει με κρασί, τα τυριά και τα κρέατα του αφέντη του. Όμως, μπροστά στον Πολύφημο, ο Σιληνός θα ισχυριστεί πως έχει πέσει θύμα κλοπής και άγριου ξυλοδαρμού από τους Έλληνες. Μάταια ο Οδυσσέας θα προσπαθήσει να πείσει τον Πολύφημο για το αντίθετο, ζητώντας του να σεβαστεί τους νόμους της φιλοξενίας. Ο Κύκλωπας θα οδηγήσει τους ξένους στην σπηλιά του και θα καταβροχθίσει δύο από αυτούς. Ο Οδυσσέας, μπροστά στον κίνδυνο, οργανώνει ένα σχέδιο εκδίκησης, που καταλήγει στην τύφλωση του Πολύφημου. Ο Κύκλωπας, τυφλός πια, βγαίνει από τη σπηλιά απειλώντας να σκοτώσει τον Οδυσσέα και τους συντρόφους του, που έχουν ήδη σαλπάρει παίρνοντας μαζί τους και τους Σατύρους.

Read More

And More