Κ. Λέχου – Τ. Ιορδανίδης – Α. Αλμπάνης: Έτοιμοι για θεατρικό καλοκαίρι στην Αθήνα!

Το καλοκαίρι στην Αθήνα θα είναι διαφορετικό φέτος, ειδικά για το θεατρόφιλο κοινό. Στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος” θα ανέβει το έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ “Το Ημέρωμα της στρίγγλας”. Μια παράσταση που θα κάνει τις νύχτες στην πόλη διαφορετικές και μία παραγωγή που πραγματικά τα έχει όλα και ρισκάρει κάνοντας πρεμιέρα, κάτω από τα αστέρια, στις 19 Ιουνίου.

Δες εδώ φωτογραφίες από τις πρόβες

Το πρωί της Τρίτης, οι συντελεστές της #strigglas μας μίλησαν για όλα αυτά που έχουν ετοιμάσει και μας έδωσαν μια μικρή γεύση, στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Άνεσις. To TLIFE ήταν εκεί για να σου μεταφέρει όλο το κλίμα καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό!


Κατερίνα Λέχου,Τάσος Ιορδανίδης

Αυτή την εμπνευσμένη και απρόβλεπτη “στρίγγλα”, που φτάνει στα όρια του “δαιμονισμού” και τρομοκρατεί μια ολόκληρη πόλη της Ιταλίας, θα ενσαρκώσει η Κατερίνα Λέχου. Η ηθοποιός είναι πολύ χαρούμενη για την συμμετοχή της στην παράσταση αυτή ενώ μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε πόσο σημαντικό πράγμα είναι για εκείνη η ομαδική δουλειά που γίνεται. ”Μόνη μου αισθάνομαι ένα τίποτα, παντού και πάντα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ευχαριστώντας τους συναδέλφους της.


Τάσος Ιορδανίδης,Κατερίνα Λέχου,Αντίνοος Αλμπάνης

Η Κατερίνα στήνει ένα ακραίο ερωτικό παιχνίδι στον Πετρούκιο, Τάσο Ιορδανίδη, με τα φίλτρα και τη σκηνοθετική ματιά της Φωτεινής Μπαξεβάνη. Ο “ατρόμητος” Πετρούκιος θα επιχειρήσει να την εξημερώσει ως σύγχρονος κυνηγός μαγισσών ενώ οι Σοφία Φαραζή, Αντίνοος Αλμπάνης, Άγγελος Μπούρας, Παναγιώτης Παναγόπουλος Ευθύμης Ζησάκης, Δημήτρης Διακοσάββας, Τερέζα Γριμάνη και Θοδωρής Κατσαφάδος θα μπλεχτούν κι εκείνοι στις δολοπλοκίες, τα μπερδέματα και τις ερωτικές πολιορκίες που στήνει σε αυτό το έξυπνο κωμικό παιχνίδι ο ερωτευμένος Σαίξπηρ.


Θοδωρής Κατσαφάδος,Ευθύμης Ζησάκης,Τερέζα Γριμάνη,Άγγελος Μπούρας

Όλοι οι ηθοποιοί, μετά την προβολή ενός teaser της παράστασης είπαν λίγα λόγια για το τι είναι για αυτούς το “Ημέρωμα της Στρίγγλας”. Φυσικά, τον λόγο πήρε και ο Θάνος Μικρούτσικος ο οποίος ντύνει με τις μελωδίες του τους στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου και τα τραγούδια παίρνουν ζωή με την φωνή της Ρίτας Αντωνοπούλου.


Θάνος Μικρούτσικος,Ρίτα Αντωνοπούλου,Οδυσσέας Ιωάννου

“Είχα πολλούς λόγους να μην το κάνω”, είπε ξεκινώντας το λόγο του ο γνωστός μουσικοσυνέθτης. “Συνεπώς, έπρεπε να με τσιγκλίσει κάτι πολύ ιδιαίτερο. Με εντυπωσίασε ο Τάσος Ιορδανίδης. Γιατί μέσα σε αυτή τη μαύρη εποχή, υπάρχει ένας νέος άνθρωπος που μπαίνει με θάρρος και τόλμη να γίνει μαι τέτοια παραγωγή. Είναι πραγματικά τόλμημα. Και ειλικρινά αυτός ήταν ο λόγος που την 2η φορά που ήρθε σπίτι μου του είπα ”ας το κάνουμε””, συνέχισε.


Φωτεινή Μπαξεβάνη,Θάνος Μικρούτσικος,Κατερίνα Λέχου,Τάσος Ιορδανίδης

Από την συνέντευξη Τύπου απουσίαζε μόνο η Σοφία Φαραζή η οποία, σύμφωνα με όσα είπε ο Τάσος Ιορδανίδης, έπρεπε να προσέχει την κορούλα της.

Δες φωτογραφίες από την παρουσίαση της παράστασης!

Λίγα λόγια για το έργο
Μία απρόβλεπτη θεατρική περιπέτεια που χαρακτηρίζεται από μια έντονη αισθητική ακραίων αντιθέσεων και αστείων υπερβολών της μαύρης κωμωδίας. Η αιώνια μάχη ανδρών και γυναικών, οι παρεξηγήσεις και μηχανορραφίες φτάνουν τη γνωστή ρομαντική κωμωδία του Σαίξπηρ ν΄αγγίζει τα όρια της φάρσας αλλά και της παρωδίας των ταινιών τρόμου.

Η παράσταση υπονομεύει κάθε αντίληψη περί απόστασης ανάμεσα στο αρσενικό και στο θηλυκό. Οι ερωτικές ιστορίες δεν γράφονται με βάση τις διαφορές των εραστών αλλά την κοινή βούληση και επιθυμία να είναι μαζί, ακόμα και σε πείσμα όλου του υπόλοιπου κόσμου. Οι σχέσεις και οι ρόλοι των δύο φύλων αποκαθίστανται σταδιακά και αρμονικά, ώστε να έρθει μαγικά και ανατρεπτικά το happy ending.

Ερμηνεύουν: Κατερίνα Λέχου, Τάσος Ιορδανίδης, Σοφία Φαραζή, Αντίνοος Αλμπάνης, Άγγελος Μπούρας, Παναγιώτης Παναγόπουλος, Ευθύμης Ζησάκης, Δημήτρης Διακοσάββας, Τερέζα Γριμάνη. Στο ρόλο του Μπατίστα ο Θοδωρής Κατσαφάδος.

Read More

And More