Στο στόχαστρο της εφορίας μεγάλα ονόματα της πίστας!

Στο στόχαστρο της εφορίας και του υπουργείου Οικονομικών έχουν μπει μερικά από τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού λαίκού πενταγράμμου. Ο λόγο για τους γνωστούς καλλιτέχνες που χρωστούν περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ στο Δημόσιο. Μεταξύ των ονομάτων που αναφέρονται είναι: Άντζελα Δημητρίου, Αγγελική Ηλιάδη, Γιώργος Τσαλίκης, Κώστας Καραφώτης και Σταμάτης Κόκοτας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Real News”, η ειδική υπηρεσία οικονομικών προσέφυγε στην εταιρία προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων (ΑΕΠΙ) και με δικαστική εντολή την υποχρέωσε να μην δίνει στους καλλιτέχνες τα έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα αλλά να τα παραθέτει στην εφορία.
Όπως αναφέρεται σε επίσημα έγγραφα, πρώτη στη λίστα βρίσκεται η Αγγελική Ηλιάδη με χρέη που φθάνουν τα 246.047,65 ευρώ, ενώ ακολουθεί η Άντζελα Δημητρίου με 240.163 ευρώ περίπου. Επίσης, ο Γιώργος Τσαλίκης φέρεται να χρωστά 30.331 ευρώ, ο Κώστας Καραφώτης 10.829 ευρώ.

Με τη σειρά της, πάντως, η ΑΕΠΙ απάντησε στο αίτημα του υπουργείου πως οι Άντζελα Δημητρίου, Αγγελική Ηλιάδη και Κώστας Καραφώτης δεν είναι μέλη της, οπότε δεν μπορεί να εισπράξει τα χρήματα, ενώ τα διαθέσιμα ποσά για τους καλλιτέχνες που είναι μέλη της δεν φτάνουν να καλύψουν τα χρέη τους.

Read More

And More