Πίσω στην κορυφή της σελίδας
07.12.2010 | 20:00

Προφυλακίστηκαν οι δύο από τους συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση!

Προφυλακίστηκαν οι δύο από τους συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις τυπικές απολογίες που έδωσαν ενώπιον της 31ης Τακτικής Ανακρίτριας οι Αλέξανδρος Μητρούσιας και Κώστας Σακκάς, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Οι Γιώργος Καραγιαννίδης, Στέλλα Αντωνίου, Χρήστος Πολίτης και Δημήτρης Μιχαήλ έχουν λάβει από το μεσημέρι προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη.
 
Σύμφωνα με τον συνήγορό τους Κώστα Παπαδάκη, και οι δύο έχουν υποβάλει ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας που τηρήθηκε μέχρι στιγμής. Σε γραπτή δήλωσή τους οι δύο κατηγορούμενοι αναφέρουν ότι "η στενότητα του χρόνου σε συνδυασμό με την αδυναμία άσκησης των υπερασπιστικών μας δικαιωμάτων και ιδίως της ανεμπόδιστης επικοινωνίας με το συνήγορό μας, καθιστά ανέφικτη την υπεύθυνη αξιολόγηση και μελέτη της δικογραφίας και τη χάραξη υπερασπιστικής γραμμής".
 
Στη δήλωση τονίζεται ότι η συνεχής καθημερινή διόγκωση της δικογραφίας με νέα έγγραφα, όπως εκθέσεις ερευνών, εργαστηρίων, απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών και άλλα, αλλάζουν διαρκώς τα δεδομένα των κατηγοριών και των στοιχείων για τα οποία καλούνται να απολογηθούν. Επίσης, στη δήλωση γίνεται λόγος για μη εκπλήρωση των ευκολιών που επιτάσσονται με την αρχή της δίκαιης δίκης.
 
"Το πρόβλημα δεν θα επιλυθεί με τυχόν ολιγοήμερη παράταση του χρόνου απολογίας μας, αφου η καθημερινή προσθήκη στοιχείων συνεχίζεται. Για τους λόγους αυτούς επιφυλασσόμασθε σε πλήρη απολογία ενώπιόν σας ή ενώπιον του αρμόδιου Ειδικού Εφέτη Ανακριτή σε εύλογο χρόνο, μετά την πλήρη συγκέντρωση, λήψη και μελέτη του συνόλου της δικογραφίας και επικοινωνία με τον συνήγορό μας, ακόμη και με δική μας πρωτοβουλία".
 
Σήμερα ασκήθηκε συμπληρωματική διωξη σε βάρος των έξι για "τρομοκρατικές πράξεις", κατηγορία που αφορά τα ευρήματα σε χώρους που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι.


Αλέξανδρος Μητρούσιας


Κωνστανίνος Σακκάς
 
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 21:43

Top 10