Σ. Τσιμτσιλή: Ρομαντική φωτογράφιση δυο μήνες πριν γίνει μανούλα! Τι λέει για τους φόβους της εγκυμοσύνης

Δύο μήνες πριν έρθει στον κόσμο η κορούλα της, η Σταματίνα Τσιμτσιλή φωτογραφίζεται δείχνοντας την αρκετά φουσκωμένη κοιλίτσα της και μιλά για τα άγχη και τους φόβους της εγκυμοσύνης, αλλά και τη σχέση της με τον σύζυγό της Θέμη Σοφό.
Σε συνέντευξή της στο περιοδικό “Hello!”, η γνωστή παρουσιάστρια αποκάλυψε για τον Θέμη: “Έχει έναν μαγικό τρόπο να με κάνει να αισθάνομαι ασφάλεια και σιγουριά, γι΄ αυτό και δεν είμαι μαζί του ούτε ζηλιάρα, ούτε κτητική, ούτε εκρηκτική στη συμπεριφορά μου. Για μένα ο Θέμης είναι το άλλο μου μισό, και με έχει ηρεμήσει πολύ ως άνθρωπο”.
Πιστεύει όμως, πως ο ερχομός του μωρού θα επηρεάσει τη σχέση της με τον σύζυγό της;
“Σίγουρα την επηρεάζει, την αλλάζει και την τοποθετεί σε μια νέα βάση. Αν και ακόμα δεν το έχω βιώσει, νομίζω ότι ένα μωρό δυναμώνει τη σχέση δύο ερωτευμένων ανθρώπων με έναν τρόπο εντελώς καινούργιο καθώς την ίδια στιγμή ο ένας παύει να είναι το κέντρο του κόσμου για τον άλλο. Πρωταγωνιστής στη ζωή του ζευγαριού γίνεται πλέον το παιδί. Ναι μεν όλο αυτό είναι πολύ όμορφο αλλά την ίδια στιγμή χρειάζεται μεγάλη προσοχή και από τους δύο γονείς για να μη φθαρεί η μεταξύ τους σχέση. Εννοείται ότι το μωρό μου θα είναι πάνω από όλα, αλλά προσωπικά δεν θα ήθελα να παραμελήσω τον άντρα μου και να βάλω τη σχέση μας σε δεύτερη μοίρα. Στην αρχή υποθέτω ότι αυτό θα γίνει αναπόφευκτα”.

Διατηρείται ο έρωτας σε ένα γάμο;
“Αυτό μπορεί καλύτερα να το απαντήσει κάποιος που είναι χρόνια παντρεμένος. Με τον Θέμη είμαστε ακόμη στα “κόκκινά μας”, είμαστε πολύ ερωτευμένοι. Βεβαίως τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για ένα γάμο είναι ο σεβασμός και η αμοιβαία εμπιστοσύνη. Είναι επίσης σημαντικό να “τεστάρεις” τη σχέση σου σε αντίξοες συνθήκες. Την περίοδο του Alter, για παράδειγμα, που ήταν αρκετά δύσκολη για μένα, είδα ότι έβγαλα στη σχέση μου με τον Θέμη μια περίεργη συμπεριφορά και ζήλιες που δεν τις είχα ποτέ ως άνθρωπος. Το σημαντικό είναι να είσαι πρώτα εσύ καλά με τον εαυτό σου, ώστε να μπορείς να αφήνεις χώρο στον άλλο για να είστε μαζί”.
Η περίοδος της εγκυμοσύνης αλλάζει όντως μια γυναίκα;
“Σίγουρα η μητρότητα σε αλλάζει, θεωρώ όμως ότι αυτή η αλλαγή γίνεται εμφανής όταν με το καλό έρθει το μωρό στον κόσμο και μπει για τα καλά στη ζωή σου. Η φάση της προσμονής είναι επίσης πολύ όμορφη και μάλιστα πιάνεις τον εαυτό σου να κάνει πολλά πράγματα από εκείνα που πριν μείνεις έγκυος “κορόιδευες”. Για παράδειγμα, έχει τύχει να κάθομαι να κοιτάω με τις ώρες έναν υπέρηχο και να προσπαθώ να καταλάβω σε ποιον από τους δυο μας μοιάζει η κόρη μας! Ξέρω ότι είναι αστείο να το σκέφτομαι και να το κάνω, όπως και αργότερα ξέρω ότι ασυναίσθητα μόλις γεννηθεί η μικρή θα κάθομαι να την παρατηρώ με τις ώρες για να καταλάβω αν μοιάζει σε εμένα ή τον Θέμη!”

Ποιοι είναι οι φόβοι και τα άγχη της αυτήν την περίοδο;
“Πριν από δύο μήνες περίπου πήγα στο μαιευτήριο και επισκέφτηκα μία φίλη μου που είχε μόλις γεννήσει. Αν και για μένα δεν ήταν μια καινούργια εμπειρία, αυτήν τη φορά που ήμουν ήδη σε προχωρημένη εγκυμοσύνη ένιωσα εντελώς διαφορετικά: Τρομοκρατήθηκα στην ιδέα ότι σε λίγο καιρό και εγώ θα είμαι στη θέση της και θα έχω δίπλα μου ένα τόσο μικρό πλασματάκι. Είναι λογικό να φοβάσαι ή να αγχώνεσαι υπερβολικά για το μετά, γιατί είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση και έχεις αποκλειστικά εσύ την ευθύνη για έναν άλλον άνθρωπο”.
Όσο πλησιάζει η ώρα του τοκετού τι σκέψεις περνάνε από το μυαλό της;
“Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω αρχίσει να αγχώνομαι αρκετά, ίσως βοηθάει το γεγονός ότι είχα μια πολύ καλή εγκυμοσύνη, η οποία δεν με ανάγκασε να αλλάξω τους ρυθμούς της ζωής μου ή να σταματήσω να δουλεύω. Θέλω να ελπίζω ότι όλα θα κυλήσουν ήρεμα και φυσιολογικά μέχρι το τέλος. Περισσότερο με αγχώνει το μετά, όχι τόσο η διαδικασία του τοκετού όσο το πώς θα τα καταφέρω στο σπίτι με το μωρό το πρώτο διάστημα”.
Διάβασε περισσότερα στο “Hello!” που κυκλοφορεί!

Read More

And More