Γιατί δεν σταματάμε ποτέ στα πρώτα τσιπς;

Σας έχει τύχει να απλώσετε το χέρι σας να πάρετε ένα μόνο πατατάκι και μετά να μην μπορείτε να σταματήσετε, πριν καταναλώσετε ολόκληρη τη σακούλα;

Απάντηση στην ερώτηση γιατί κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό, έδωσαν πρόσφατα αμερικανοί επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Ανακάλυψαν, λοιπόν, ότι οι τροφές που τηγανίζονται σε λίπος, όπως οι τηγανητές πατάτες και τα τσιπς, «πυροδοτούν» στο σώμα την παραγωγή χημικών ουσιών, που ονομάζονται ενδοκαναβινοειδείς ουσίες. Αυτές οι ουσίες – που τις εκλύει ο ίδιος ο οργανισμός – είναι εξαιρετικά εθιστικές, λένε οι ερευνητές και μάλιστα όπως αποδείχθηκε, έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, με αυτές που περιέχονται στην μαριχουάνα.

Διάβασε περισσότερα στο iatropedia.gr

Read More

And More