Συνελήφθη ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Βίντεο

Λίγα λεπτά πριν τις 11 συνελήφθη ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος. Νωρίτερα είχε έκδοθεί ένταλμα για την σύλληψη του από τις δικαστικές αρχές. Πλέον, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες θα πρέπει να έχει απολογηθεί και να έχει κριθεί το θέμα της προσωρινής ή μη του κράτησης.
Τρία οχήματα της ασφάλειας και τέσσερις αστυνομικοί αναχώρησαν από την οικία του Ακη Τσοχατζόπουλου επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Νωρίτερα, μέσα στο σπίτι και έξω από αυτό ήταν και οι δικηγόροι του πρώην υπουργού και γίνονταν διαβουλεύσεις.

Το ένταλμα εκδόθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την ανακρίτρια η οποία ερευνά την υπόθεση των υποβρυχίων.
Αφορά την κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι εισέπραξε μέσω υπεράκτιων εταιρειών από την γερμανική εταιρεία Ferostal μίζα οκτώ εκατομμυρίων ευρώ με την οποία αγόρασε ακίνητα στη λεωφόρο Κηφισίας και στην οδό Κομνά Τράκα.
Τα χρήματα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διαβιβάστηκαν μέσω της τράπεζας Morgan Stanley στην Ελβετία.
Μόλις χθες, ο εισαγγελέας Εφετών, Γαληνός Μπρής ζήτησε να παραπεμφθεί ο κ. Τσοχατζόπουλος σε δίκη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του έτους 2010 (χρήση 2009).
Ο εισαγγελέας υπέβαλλε την πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών και εισηγήθηκε πέραν την παραπομπής σε δίκη και την απαλλαγή λόγω παραγραφής του πρώην υπουργού για «ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες» των ετών 1998-2005.
Πρότεινε όμως να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι που του είχαν επιβληθεί μετά την απολογία του.


Διάβασε όλες τις λεπτομέρειες και τις εξελίξεις στο Newsit

Read More

And More