Πίσω στην κορυφή της σελίδας
10.11.2011 | 18:08

Αγοράζοντας ένα λούτρινο αρκουδάκι από τα ΙΚΕΑ συμβάλλεις στο έργο της UNICEF!

Αγοράζοντας ένα λούτρινο αρκουδάκι από τα ΙΚΕΑ συμβάλλεις στο έργο της UNICEF!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε τη λίστα των δώρων για τις γιορτές, αλλά και η ευκαιρία να κάνουμε τη διαφορά στη ζωή των παιδιών. Για μια ακόμα φορά η καμπάνια «Λούτρινα παιχνίδια ΙΚΕΑ» για τις γιορτές του 2011 στα καταστήματα ΙΚΕΑ, σε όλο τον κόσμο, θα σας βοηθήσει να κάνετε και τα δύο.

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου για κάθε λούτρινο παιχνίδι ΙΚΕΑ που αγοράζετε, η ΙΚΕΑ θα δωρίζει ένα ευρώ σε προγράμματα που υποστηρίζει η UNICEF (www.unicef.org) για την εκπαίδευση παιδιών σε όλο τον κόσμο.

Το μήνυμα της καμπάνιας για τη φετινή χρονιά είναι:«Κάνε δώρο στο παιδί που αγαπάς ένα λούτρινο παιχνίδι ΙΚΕΑ και βοήθησε να μορφωθεί ένα άλλο παιδί».

Τη χρονιά που πέρασε και χάρη σε όλους εσάς τα καταστήματα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα και την Κύπρο συγκέντρωσαν το ποσό των 115.000 ευρώ, αποδεικνύοντας πως το 1 ευρώ είναι αρκετό για να βοηθήσει ένα παιδί να μορφωθεί.

Από το 2003 που ξεκίνησε η ετήσια καμπάνια «Λούτρινα παιχνίδια ΙΚΕΑ» οι δωρεές έχουν φτάσει τα 32,5 εκατομμύρια ευρώ.

Με τα χρήματα αυτά υποστηρίχθηκαν 95 εκπαιδευτικά προγράμματα σε 45 χώρες, σε 3 ηπείρους και βοήθησαν 8 εκατομμύρια παιδιά να διατηρήσουν το δικαίωμα της πρόσβασης στην ποιοτική εκπαίδευση. Ο στόχος της ΙΚΕΑ για το 2011 είναι να συγκεντρωθεί το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ.

Το 2010 το ποσό – ρεκόρ των 11.4 εκατομμυρίων συγκεντρώθηκε μέσω της ετήσιας καμπάνιας την περίοδο των γιορτών σε 300 καταστήματα της ΙΚΕΑ σε όλο τον κόσμο. Με τα χρήματα αυτά η UNICEF μπόρεσε να επεκτείνει υπάρχοντα εκπαιδευτικά προγράμματα, να διευρύνει καινοτόμα πιλοτικά προγράμματα, να ξεκινήσει νέες προσπάθειες για την αναβάθμιση σχολείων και να εξασφαλίσει το δικαίωμα των παιδιών στην ποιοτική εκπαίδευση, από την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη μέχρι την Ασία και την Αφρική.Ανάμεσα στις δράσεις που χρηματοδοτούνται είναι η επιμόρφωση εκπαιδευτικών, η δίγλωσση εκπαίδευση, η διαμόρφωση εκπαιδευτικών χώρων φιλικών προς το παιδί και η διασφάλιση των απαραίτητων όρων υγιεινής αλλά και της παροχής πόσιμου νερού.

Σήμερα πάνω από 69 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο δεν έχουν δικαίωμα στην ποιοτική εκπαίδευση εξ’ αιτίας της φτώχειας, προβλημάτων υγείας, γεωγραφικών περιορισμών, διακρίσεων ή πολιτισμικών κανόνων και εθίμων.

Καμιά άλλη επένδυση δεν μπορεί να έχει τόσο σημαντικές και μακροπρόθεσμες θετικές επιπτώσεις σε μια κοινωνία όσο η εκπαίδευση των παιδιών.

Γι’ αυτό ας μη ξεχνάμε:

«Αγοράζοντας ένα δώρο για ένα παιδί που αγαπάς, βοηθάς να μορφωθεί ένα άλλο παιδί κάπου στο κόσμο, που δεν το ξέρεις και που ίσως δεν γνωρίσεις ποτέ».

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10