Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου: Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι έρωτες όλων των εποχών!

Όλοι οι ερωτευμένοι γιορτάζουν σήμερα τον Άγιο Βαλεντίνο και γεμίζουν δώρα, ευχές και φιλιά τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Σήμερα 14 Φεβρουαρίου σε όλο το δυτικό κόσμο και όχι μόνο λέμε “Happy Valentine’s Day” και ξεφεύγουμε για λίγο από την καθημερινότητα δίνοντας χαρά σε όσους αγαπάμε.
Η συγκεκριμένη ημέρα είναι αφιερωμένη σε όλους τους ερωτευμένους και ακόμη κι αν κάποιοι δεν πιστεύουν σε αυτές τις “εμπορικές” γιορτές, είναι μια καλή ευκαιρία για όλους να γιορτάσουμε τον έρωτα μας με το έτερον ήμισυ.


Ποιος είναι ο Άγιος Βαλεντίνος;

Ο Άγιος Βαλεντίνος είναι ο άγιος του Έρωτα και είναι ένα υπαρκτό ιστορικό πρόσωπο. Ήταν ένας Χριστιανός ιερέας που έζησε το 270μΧ, επί Κλαύδιου. Θέλοντας να διαδώσει τη χριστιανική πίστη τελούσε γάμους ανάμεσα σε ζευγάρια, προσπαθώντας να δημιουργήσει πυρήνες ανάπτυξης του χριστιανισμού, και φυσικά οικογένειες. Αν και προειδοποιήθηκε για τις αντιπαγανιστικές του διαθέσεις, δεν υποχώρησε και συνέχισε να παντρεύει τους πιστούς, μέχρι που βασανίστηκε και θανατώθηκε.

Η Καθολική Εκκλησία αναγνώρισε πολλούς αιώνες αργότερα τον Βαλεντίνο ως άγιο και όρισε την ημερομηνία λατρείας του στις 14 Φεβρουαρίου. Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν αναγνώρισε τον άγιο αυτό και κράτησε σκληρή στάση απέναντι στη μόδα που πήγε να καθιερωθεί. Ωστόσο μετά από πολλά χρόνια, αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της άγιο και συγκεκριμένα τους Άγιους προστάτες του Έρωτα, όπως ο Άγιος Υάκινθος στις 3 Ιουλίου και οι Άγιοι Ακύλας και Πρίσκιλλα στις 13 Φεβρουαρίου.
Οι μεγαλύτεροι και πιο παθιασμένοι έρωτες όλων των εποχών
Με αφορμή την ημέρα των Ερωτευμένων το TLIFE συγκέντρωσε τους μεγαλύτερους και πιο θυελλώδεις έρωτες των διάσημων που έχουν υπάρξει, που έγραψαν και γράφουν ιστορία.

Liz Taylor – Richard Burton


Η ερωτική ζωή της Liz Taylor ήταν πολυτάραχη και η ίδια είχε αποσπάσει τον τίτλο της μοιραίας γυναίκας, αφού είχε κάνει 8 γάμους με 7 συντρόφους. Ο μεγαλύτερος έρωτάς της όμως ήταν αυτός που έζησε στο πλευρό του Richard Burton. Η ίδια μάλιστα δεν δίστασε να κάνει μέχρι και απόπειρα αυτοκτονίας για χάρη του.
Οι δυο τους παντρεύτηκαν το Μάρτη του ’64, χώρισαν τον Ιούνιο του ’74 και ξαναπαντρεύτηκαν ένα χρόνο μετά. Η σχέση τους, όμως δεν κατάφερε να κρατήσει και τελικά αποφάσισαν να πάρουν για δεύτερη φορά διαζύγιο, τον Ιούλιο του 1976.
Μάρκος Αντώνιος και Κλεοπάτρα
Ένας από τους πιο μεγάλους και παθιασμένους έρωτες που έμεινε στην ιστορία για το τραγικό του τέλος ήταν αυτός του Ρωμαίου Μάρκου Αντώνιου και της βασίλισσας της Αιγύπτου Κλεοπάτρας.
Η ιστορία αγάπης τους μένει ζωντανή μέσα από τα κείμενα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, που ήταν αυτός που κατέγραψε τον κεραυνοβόλο έρωτά των δυο ισχυρών ανθρώπων της εποχής τους. Ο Μάρκος Αντώνιος και η Κλεοπάτρα αγαπήθηκαν με πάθος, παντρεύτηκαν και πέθαναν: ο Αντώνιος, σύμφωνα με μία εκδοχή, όταν τον πληροφορούν ψευδώς ότι η Κλεοπάτρα είναι νεκρή, και η Κλεοπάτρα, όταν πληροφορείται τον θάνατό του. Σύμφωνα με το μύθο η Κλεοπάτρα πήρε την τύχη στα χέρια της και αυτοκτόνησε μεγαλοπρεπώς, αφήνοντας να την δαγκώσει ένα δηλητηριώδες φίδι.
Marilyn Monroe – Arthur Miller


Μπορεί η Marilyn Monroe να ήταν ένα από τα σύμβολα του σεξ και να είχε γνωρίσει πολλούς άντρες, ένας όμως έμεινε στην ιστορία ως ο μεγάλος της έρωτας.
Η γνωριμία και η χημεία της με τον Arthur Miller οδήγησε στο γάμο. Η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου και οι κακές γλώσσες αρχίζουν να μετρούν αντίστροφα. Ο Miller απαίτησε από την Monroe να γυρίζει μόνο μία ταινία (και μόνο με δύο μήνες γυρισμάτων) κάθε ενάμιση χρόνο, και αυτό ήταν μόνο η αρχή της προσπάθειάς του να διεκδικήσει την αποκλειστικότητα που εκείνη δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να του παραχωρήσει.
Ο γάμος κράτησε τέσσερα χρόνια και έκλεισε με ένα θλιμμένο δώρο του συγγραφέα στη μεγάλη σταρ. Μια ταινία που ονομαζόταν “Οι Αταίριαστοι”. Η Marilyn είχε πει κάποτε: “Το να είσαι σύμβολο του σεξ είναι βαρύ φορτίο, ειδικά όταν είσαι κουρασμένη, πληγωμένη και μπερδεμένη”. Προφανώς ήθελε να εναποθέσει το βαρύ αυτό φορτίο στα χέρια του συγγραφέα. Εκείνος δεν το άντεξε.
Αριστοτέλης Ωνάσης – Μαρία Κάλλας


Τον μεγάλο έρωτα, όπως τον ενσάρκωνε στην όπερα έζησε και στην προσωπική της ζωή η Μαρία Κάλλας με τον Κροίσο Αριστοτέλης Ωνάση.
Η έλξη ανάμεσά τους ήταν αμοιβαία και το ειδύλλιο τους αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας με τη θαλαμηγό “Χριστίνα” με αφετηρία το Μόντε Κάρλο και προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Από εκείνη τη στιγμή η Κάλλας του δόθηκε ολοκληρωτικά και δεν σταμάτησε να τον αγαπά ως το τέλος της ζωής της.
Η ιστορία αγάπης τους είχε πολλές μεταπτώσεις και είχε γίνει αρκετές φορές πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες της εποχής. Ο παράφορος έρωτάς τους, οι θυελλώδεις καβγάδες, οι χωρισμοί και οι επανασυνδέσεις τους ήταν συχνοί, αλλά εκείνοι δεν το έβαζαν κάτω. Ακόμη, κι όταν ο Ωνάσης την εγκατέλειψε και παντρεύτηκε τη Τζάκυ Κέννεντυ, η Κάλλας δεν σταμάτησε να τον αγαπά. Εκείνος το κατάλαβε και γρήγορα γύρισε κοντά της.
Ο θάνατος όμως του γιου του Ωνάση το 1973 ήταν αυτός που άλλαξε για πάντα τη ζωή τους. Ο Κροίσος δεν μπορούσε να αντέξει τη θλίψη. Η Μαρία στάθηκε στο πλευρό του, αλλά εκείνος έσβησε δυο χρόνια αργότερα. Το πένθος της Κάλλας κράτησε για δυο χρόνια και τον Σεπτέμβριο 1977, “έφυγε” κι εκείνη από τη ζωή, στο διαμέρισμά της στο Παρίσι.

Edith Piaf – Marcel Cerdan


Η Edith Piaf βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της καριέρας της και γνωρίζει μεγάλες δόξες και στη Νέα Υόρκη, όπου ερωτεύεται τον βασιλιά του μποξ, Marcel Cerdan και ζουν ένα από τα πιο φημισμένα ρομάντζα της εποχής.
Εκείνη για χάρη του έγραψε τους στίχους σε ένα τραγούδι που έμεινε στην ιστορία. Τον “Ύμνο στην αγάπη” . Εκείνος παράτησε τη γυναίκα του και τα τρία παιδιά του για χάρη της. Και στο τέλος πλήρωσε την αγάπη του για την Piafμε την ίδια του τη ζωή!
Η αγαπημένη του τραγουδούσε στη Νέα Υόρκη και παρουσίασε τον “Ύμνο στην αγάπη” για πρώτη φορά στις 14 Σεπτεμβρίου 1949. Το τραγούδι αγαπήθηκε κι η Piaf όταν τον τραγουδούσε δεν ήταν η υπέροχη τραγουδίστρια, αλλά μια ερωτευμένη γυναίκα που υπέφερε μακριά από τον άντρα που λάτρευε.
Ο ξαφνικός θάνατος του Cerdan σε αεροπορικό δυστύχημα την βύθισε σε κατάθλιψη, που ποτέ δεν ξεπέρασε πραγματικά.

Αλίκη Βουγιουκλάκη – Δημήτρης Παπαμιχαήλ


Γενιές και γενιές έχουν μεγαλώσει με τις ταινίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Και πολύ ήταν αυτοί που θα ήθελαν να ζήσουν ένα έρωτα σαν αυτόν, που έβλεπαν
μέσα από τις ταινίες τους.
Γνωρίστηκαν στη δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου και χωρίς λόγο και αιτία μια κόντρα αναπτύχθηκε ανάμεσα τους. Η πρώτη ταινία που πρωταγωνίστησαν μαζί ήταν η “Αστέρω” και η κόντρα καλά κρατεί. Το 1964 βρίσκονται στη Ρώμη για τα γυρίσματα της ταινίας “Μοντέρνα Σταχτοπούτα” και η αντιπάθεια αρχίζει να παίρνει τη μορφή του έρωτα.
Στην πρόβα τζενεράλε για την παράσταση “Kολόμπ” ο Παπαμιχαήλ παρασύρεται από τα συναισθήματα του και τη φιλάει κανονικά, από εκείνη την ημέρα ο έρωτας τους πήρε φωτιά. Σχεδόν ένα χρόνο μετά παντρεύτηκαν στους Δελφούς και το 1969 ήρθε στη ζωή τους ο μονάκριβος γιoς τους Γιάννης. Το ωραίο σκηνικό όμως δεν κράτησε πολύ αφού οι καυγάδες δεν άργησαν να έρθουν και στην πορεία έγιναν όλο και πιο έντονοι.
Μετά από πολλούς χωρισμούς και πολλές επανασυνδέσεις, η παράσταση τους ρίχνει αυλαία το 1971 μετά από ένα μεγάλο ξέσπασμα του Παπαμιχαήλ. Η Βουγιουκλάκη παίρνει το παιδί και φεύγει από το σπίτι. Το 1976 εκδόθηκε επίσημα το διαζύγιο τους, μετά από πολλές κόντρες και πολλές διαμάχες για τα περιουσιακά στοιχεία αλλά και για την επιμέλεια του παιδιού.
Μελίνα Μερκούρη – Ζιλ Ντασέν


Τον Μάιο του 1955 ένας μεγάλος έρωτας άρχισε στο Φεστιβάλ των Καννών. Ο επιτυχημένος Αμερικανός σκηνοθέτης, σύζυγος μιας βιολονίστριας και πατέρας τριών ανήλικων παιδιών Ζιλ Ντασέν. ερωτεύτηκε στο πανί και στη ζωή τη “Στέλλα” του Μιχάλη Κακογιάννη, την 35χρονη Μελίνα Μερκούρη, μια διεθνή σταρ με μεγαλοαστικό παρελθόν αριστερών πεποιθήσεων.
Η υπέρκομψη, ηφαιστειώδης, γοητευτική στον αυθορμητισμό της και επιτομή του θηλυκού μεσογειακού μάγκα Μελίνα θα ξεκινήσει ένα ειδύλλιο μαζί του που θα κρατήσει σαράντα ολόκληρα χρόνια.
Μετά το γάμο του με τη Μελίνα Μερκούρη ο Ντασέν συνέδεσε τη ζωή του με την Ελλάδα και θεωρούσε τον εαυτό του Έλληνα.

Έλλη Λαμπέτη – Δημήτρης Χόρν


Η Έλλη Λαμπέτη και ο Δημήτρης Χορν έζησαν στην δεκαετία του ’50 έναν παθιασμένο έρωτα που συντάραξε την κοινωνία της εποχής και κράτησε επτά χρόνια. Επτά χρόνια φαγούρας, όπως θα έλεγε ο Χορν αργότερα.
Υπήρχε πάντοτε κάποια αντιπάθεια μεταξύ τους μα η Έλλη είχε προσέξει πόσο φίνος και κομψός ήταν και τι ξεχωριστό χιούμορ είχε.
Στο 2ο έργο που πρωταγωνιστούν το ”Ξενοδοχείο, η Ευτυχία” γίνεται κάτι που κανένα άλλο θεατρικό ζευγάρι δεν έχει κάνει ως σήμερα. Κλείνουν πάνω στην σκηνή ο ένας το μάτι στον άλλον πονηρά. Ο μύθος μόλις γεννήθηκε. Ο έρωτας όμως όχι ακόμη.
Το 1953, η Έλλη αρχίζει να ερωτεύεται τον Χορν… Η σχέση τους δημιουργείται στο Κάιρο, κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας ”Κυριακάτικο Ξύπνημα”. Όταν γύρισαν στην Αθήνα η Έλλη ανακοίνωσε στην οικογένεια της πως χωρίζει με τον Πλωρίτη, που ήταν παντρεμένη και πως πηγαίνει να μείνει με τον Χορν. Ο έρωτάς τους ήταν δυνατός και μεγάλος και είχε πολλές σκηνές ζηλοτυπίας.

David – Victoria Beckham


Ένα από τα πιο γνωστά και πολυσυζητημένα ζευγάρια της διεθνούς showbiz είναι ο David και η Victoria Beckham. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1996 και η χημεία ανάμεσά τους ήταν μεγάλη. Ο γνωστός ποδοσφαιριστής γοητεύτηκε αμέσως από το κορίτσι των “Spice Girls” και το ειδύλλιο ανάμεσά τους δεν άργησε να ξεκινήσει.
Μετά από τη συνάντησή τους σε έναν φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου, άρχισαν να βγαίνουν και αν και κρατούσαν χαμηλό προφίλ, γρήγορα έγιναν αντιληπτοί από τους παπαράτσι. Το ζευγάρι δεν σταμάτησε να ζει τον έρωτά του και τον Μάρτη του 1999, ανακοίνωσαν τη γέννηση του πρώτου γιου τους.
Λίγους μήνες αργότερα, οι δυο τους παντρεύτηκαν και ο γάμος τους έγινε το talk of the town. Σήμερα είναι πιο ερωτευμένοι από ποτέ και έχουν ήδη τρία αγόρια και ένα πανέμορφο κοριτσάκι την Harper Seven που τους έχει κλέψει την καρδιά.
Angelina Jolie – Brad Pitt


Ένας από τους μεγάλος σύγχρονους έρωτες που δεν έχει φθάσει ως το γάμο είναι αυτός της Angelina Jolie με τον Brad Pitt. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας “Mr and Mrs Smith” και ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος. Εκείνη την περίοδο, ο Brad ήταν ακόμη παντρεμένος με την Jennifer Aniston, με την οποία χώρισε λίγο αργότερα.
Γρήγορα η σχέση του με την Angelina έγινε ένας μεγάλος έρωτας που τους οδήγησε στο να δημιουργήσουν μια μεγάλη οικογένεια. Αν και δεν έχουν παντρευτεί ακόμη, οι δυο τους μεγαλώνουν 6 παιδιά (τρία παιδιά που έχουν υιοθετήσει και 3 παιδιά που έχουν φέρει στον κόσμο) και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η Angelina είναι έγκυος στο 7ο παιδί τους.
Οι λαμπερές εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί είναι πάντα αντικείμενο συζήτησης, αλλά για εκείνους αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι οι οικογενειακές βόλτες και τα ταξίδια που κάνουν με τα παιδιά τους.
Ellen DeGeneres – Portia de Rossi


Έναν λίγο διαφορετικό, αλλά εξίσου δυνατό έρωτα ζει και η γνωστή παρουσιάστρια Ellen DeGeneres με την εδώ και πολλά χρόνια σύντροφό της Portia de Rossi.
Οι δυο γυναίκες που είναι για χρόνια μαζί αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης τον Αύγουστο του 2008 σε μια ρομαντική τελετή. Το ζευγάρι ήταν πολύ συγκινημένο και οι δυο τους ήταν ντυμένες στα λευκά.
Η Portia από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει την επιθυμία της να αλλάξει το επίθετο της και να πάρει το επίθετο της αγαπημένης της Ellen. Έτσι και επίσημα η ηθοποιός και σύζυγός της Ellen DeGeneres, πριν από λίγο καιρό πήρε το όνομα Portia Lee James DeGeneres.

Read More

And More