Βανέσα Αδαμοπούλου: O σύντροφός της Ιωάννης Παπαζήσης και τα βιβλία που έγραψε!

Η Βανέσα Αδαμοπούλου άφησε για λίγο τις μεταμορφώσεις του YFSF και μίλησε στο People την αγάπη της για τη συγγραφή βιβλίων, αποκάλυψε ποιος είναι ο νέος εραστής της, αλλά και κάτω από ποιες συνθήκες θα αποκτούσε τη δική της οικογένεια.

Το πρόγραμμα της εβδομάδας περιλαμβάνει πρόβες, μαθήματα φωνητικής και πολλή μελέτη πάνω στο πρόσωπο που καλείται να ενσαρκώσει. Τα σχόλια είναι πολλά κάθε φορά. «Θέλω να σου πω πως, όταν έκανα τον Kurt Cobain και είχα βάλει μούσια, κάποιοι μου είπαν να τα κρατήσω. Άκουσα πως ήμουν sexy» θυμάται ένα από αυτά γελώντας. «Αλλά ούτε με την αρνητική κριτική στενοχωριέμαι, γιατί πιστεύω πως οι καλλιτέχνες δεν πρέπει να είναι τέλειοι, χρειάζεται να έχουν ψεγάδια» λέει. Όσο για τους δικούς της, ανυπομονούν να τη δουν σε κάθε επόμενο ρόλο. «Στη μητέρα μου λέω σε ποια σειρά θα εμφανιστώ, γιατί ποτέ δεν με αναγνωρίζει» λέει γελώντας.

Οι προσωπικές ανησυχίες της Βανέσας δεν σταματούν μόνο εκεί. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχει ανακαλύψει μια καινούρια πτυχή του χαρακτήρα της, που γεννήθηκε από την ανάγκη της να διηγηθεί μια ιστορία. Το πρώτο της βιβλίο, Αθώοι στον Έρωτα, ήταν η αρχή για το ταξίδι που ξεκινούσε μέσα από τη συγγραφή βιβλίων. «Ήταν μια από τις πιο ευλογημένες περιόδους της ζωής μου. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ και δεν ξέρω πώς ακριβώς ξεκίνησε. Πάντα διάβαζα πολλά βιβλία, μου άρεσε ο πεζός λόγος». Όμως οι σκέψεις της έγιναν λέξεις εκείνο το καλοκαίρι που βρέθηκε φιλοξενούμενη σε ένα χωριό, εκτός Αθήνας. «Καθόμουν μπροστά στον μπαξέ του σπιτιού μαζί με το laptop, καφέ και τσιγάρο.

Έτσι ξεκίνησα κι έγραψα τρεις σελίδες και η ιστορία τοποθετήθηκε λίγο μετά την Κατοχή. Εκείνη την περίοδο όλη μου η έννοια ήταν να γράψω, ήταν σαν να ήταν ο πιο αγαπημένος μου εραστής. Πώς έχεις τη λαχτάρα να δεις αυτόν με τον οποίο είσαι ερωτευμένη; Έτσι ακριβώς! Ξεκινούσα να γράφω από το πρωί ως το βράδυ, αν και η καλύτερη ώρα της ημέρας είναι το πρωί, μόλις χαράζει ο ήλιος, που ακόμα το μυαλό είναι καθαρό. Ξεχνούσα να φάω, να βγω έξω» θυμάται η Βανέσα. «Ήμουν σαν την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, που άνοιξε μια πορτούλα και μπήκε σε έναν άλλο, διαφορετικό κόσμο» αναφέρει. Δεν σκόπευε να το εκδώσει, ωστόσο οι δικοί της ήταν εκείνοι που την προέτρεψαν να πάει το πρώτο της βιβλίο σε κάποιον εκδοτικό οίκο.

vanesa

Πριν από δύο χρόνια γεννήθηκε μια καινούρια ιστορία, η οποία αποτυπώθηκε και πάλι στο χαρτί. Η Βανέσα μιλάει πρώτη φορά για αυτό το δεύτερο «παιδί» της: «Έγραψα και δεύτερο βιβλίο, που έχει να κάνει με το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ελλάδα και τους Εβραίους, γιατί είναι μια περίοδος της ιστορίας που μου αρέσει πάρα πολύ. Τώρα συζητάω με εκδοτικούς οίκους για την κυκλοφορία του» λέει.

Καθώς η Βανέσα περιγράφει την πλοκή και των δύο βιβλίων, της επισημαίνω πως επικεντρώνεται στο παρελθόν και σε μια εποχή που δεν έχει ζήσει. «Η σύγχρονη ζωή δεν με εμπνέει, γιατί όλα έχουν γίνει πιο επίπεδα και εύκολα, ενώ παλιότερα υπήρχε μια μαγεία. Ίσως γι’ αυτό προτιμώ τα ταξίδια σε μέρη που έχουν ιστορία. Μπορεί η εξωτερική μου εμφάνιση να είναι πολύ μοντέρνα, όμως αγαπάω το vintage και όταν ήμουν μικρή, ήθελα να γίνω αρχαιολόγος» αναφέρει.

Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, σε μια τηλεοπτική του συνέντευξη, ο σύντροφός της, Ιωάννης Παπαζήσης, είχε αναφέρει πως η Βανέσα θέλει να επισκεφτεί το Άουσβιτς. «Πράγματι! Πολλοί με θεωρούν τρελή, αλλά θέλω πολύ να πάω Βαρσοβία-Κρακοβία-Άουσβιτς και κανείς δεν με ακολουθεί. Θέλω πολύ να δω αυτό το μέρος, γιατί θεωρώ πως θα βιώσω πρωτόγνωρα συναισθήματα» σχολιάζει.
Ο σύντροφός της αποφεύγει συνήθως να απαντάει δημόσια για τη σχέση τους, όμως μιλούσε με περηφάνια για τη συγγραφή των βιβλίων της. «Είναι πολύ περήφανος και για τα δύο βιβλία μου. Προτιμά να τα διαβάζει μόλις τα ολοκληρώνω. Μάλιστα στην αρχή με κορόιδευε και μετά, όταν διάβασε το πρώτο μυθιστόρημα, είχε ενθουσιαστεί» λέει.

Διάβασε περισσότερα στο People που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα

Read More

And More