29χρονη Ελληνίδα κάνει μήνυση στον Αμερικανικό στρατό για βιασμό!

Σοκ προκαλεί το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας “Daily Mail”, σύμφωνα με το οποίο περισσότερες από 12 γυναίκες και 2 άντρες έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τους συναδέλφους τους, κατα τη διάρκεια της θητείας τους στο στρατό. Ανάμεσα τους είναι και μια 29χρονη Ελληνίδα.

Ο λόγος για την Παναγιώτα Μπερτζίκη, η οποία κατέθεσε αγωγή εναντίον του αμερικανικού Πενταγώνου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη.
“Το πρόβλημα του βιασμού στο στρατό είναι κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ο στρατός αντιμετωπίζει αυτό το θέμα” ανέφερε η Παναγιώτα Μπερτζίκη, που καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού το 2006. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της μάλιστα, οι αρμόδιες αρχές δεν εξέτασαν την καταγγελία της, αντίθετα την άφησαν να βρίσκεται στον ίδιο όροφο με το βιαστή της και να ανέχεται τους συναδέλφους τους που την αποκαλούσαν “ψεύτρα” και “πόρνη”.

Την ίδια στιγμή, μια άλλη γυναίκα αποκάλυψε πως δύο άνδρες συνάδελφοί της, την βίασαν στο Ιράκ και κατέγραψαν την πράξη τους σε βίντεο, το οποίο στη συνέχεια κυκλοφόρησε σε ολόκληρη τη βάση. Παρά το γεγονός ότι είχε σημάδια και μελανιές σε όλο της το σώμα, δήλωσε πως ο διοικητής αποφάσισε να μην τιμωρηθούν οι υπέυθυνοι, καθώς η ίδια δεν συμπεριφέρθηκε σαν θύμα βιασμού και δεν πάλεψε αρκετά.

Στην αγωγή που κατέθεσαν τα άτομα που δηλώνουν ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά, αναφέρονται και τα ονόματα των υπουργών Άμυνας Robert Gates και Donald Rumsfeld, επειδή “δεν κατάφεραν να πάρουν αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία των γυναικών στο στράτευμα”. Με τη σειρά του, όμως, ο ίδιος, ο υπουργός Άμυνας, Robert Gates, δήλωσε ότι μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα θα έχει μηδενική ανοχή στις σεξουαλικές επιθέσεις, υπογραμμίζοντας ότι το Πεντάγωνο έχει λάβει υπόψη του το πρόβλημα, δαπανώντας δύο εκατομμύρια δολάρια για τη βελτίωση της αντιμετώπισης αυτών των υποθέσεων τα τελευταία δύο χρόνια.

Read More

And More